1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnfazlar, Diyalog Sürecine SABOTAJ MI?
Bingöl Saldırısı, Yirmilerinde 10 CAN!

Bingöl Saldırısı, Yirmilerinde 10 CAN!

Bingöl saldırısında hayatını kaybeden askerlerin cenazeleri memleketleri Van, İzmir, İstanbul, Manisa, Niğde, Adıyaman, Bayburt, Erzincan, Samsun'a gönderildi. Yaş ortalamaları 21 idi..

A+A-

Bingöl saldırısında hayatını kaybeden askerlerin cenazeleri memleketleri Van, İzmir, İstanbul, Manisa, Niğde, Adıyaman, Bayburt, Erzincan, Samsun'a gönderildi. Yaş ortalamaları 21 idi.

Adıyaman, İzmir, Niğde, İstanbul, Bayburt, Erzincan, Manisa, Samsun ve Van'da doğdular, Bingöl-Muş karayolunda Kardeşler köyü yakınlarında PKK saldırısında hep birlikte öldüler. Bugün memleketlerine yollanıyorlar.

En büyüğü yirmi üçündeydi, üçü yirmisinde, dördü yirmi birinde, ikisi de yirmi ikisindeydi. Yaş ortalamaları yirmi bir'de buluştu. Evli, nişanlıydiler, nişanlıydılar, nişanlanacaklardı. Biri üniversiteye kaydını yaptırmaktan, biri de üç ay önce çatışmada yaralandıktan sonra tedavi gördüğü GATA'dan (Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi) birliğe dönüyordu.

Annenin sorusu: Kime isyan edeyim?

Piyade Onbaşı Eren Kupal: Adıyaman doğumlu. 22 yaşında. 7 aylık askerdi. Evde Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaş: İzmir doğumlu. 21 yaşında. Üç ay kadar önce çatışmada gözünden yaralandı. GATA'da tedavi gördükten sonra birliğine geri döndü. Annesi Nebiye Karabaş: "İzninin son ününde 'Üzerime gelmeyin' diye çığlık atarak uyandı. Şimdi oğlumu şehit ettiler. Ben kime bağırayım, kime isyan edeyim."

Jandarma Er Mehmet Dildari: Niğde doğumlu. 21 yaşında. Nişanlıydı. Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü'nü kazandı. Kaydını yaptırmak için birliğinden izin alarak Niğde'ye geldi. Birliğine dönerken saldırıya uğradı. Mayıs'ta evlenecekti.

Er Savaş Topal: İstanbul doğumlu. 20 yaşında. Geçen cuma iznini bitirip birliğine döndü.

Piyade Er İdris Karakaşoğlu: Bayburt doğumlu. 21 yaşında. Altı aylık kızı vardı.

Er Ahmet Aytekin: Erzincan doğumlu. 23 yaşında. Saldırıdan bir saat önce babası Ali Aytekin ile telefonda konuşmuştu.

Topçu Er Anıl Eruluç: Manisa doğumlu. 22 yaşında.

Sıhhiye Er Yusuf Vural: İzmir doğumlu. 20 yaşında. Van'ın Çaldıran ilçesinde görev yapan Vural altı aylık askerdi.

Er Hasan Aydoğdu: Samsun doğumlu. 20 yaşında.

Er Kayhan Kahraman: Van doğumlu. 21 yaşında. Aile nişan hazırlığı yapıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.