1. HABERLER

  2. Yaya Yoluna Giren Araç Kars Çayı'na UÇTU
BDP Heyeti Mesud Barzani ile GÖRÜŞTÜ

BDP Heyeti Mesud Barzani ile GÖRÜŞTÜ

BDP heyeti, Ankara'da çeşitli temaslarda bulunan Mesud Barzani ile Swiss Otel'de bir araya geldi.

A+A-
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ve DTP eski eşbaşkanı Ahmet Türk’le birlikte Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’yle görüştü.
Görüşme sonunda açıklama yapan Selahattin Demirtaş, “Biz burada ülkemizin her köşesinde barışın yayılması için çaba sarf ediyoruz. Sayın Barzani’nin ziyaretinin de böylesi bir anlamı olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
BDP heyeti, Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan Mesud Barzani ile Swiss Otel’de bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan BDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş Barzani’ye hoş geldin ziyaretinde bulunmak istediklerini belirterek, Barzani’nin ziyaretini önemsediklerini söyledi. Türkiye’nin hem komşularıyla, hem de Kürdistan Bölgesiyle diplomatik, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyet duyacaklarını belirten Demirtaş “Sayın Barzani de ziyaretinin Türkiye ile ilişkilerin daha sağlıklı yürümesine vesile olması dileğini iletti” dedi.
BDP olarak Türkiye’nin komşularıyla ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin tümüyle bölgede barışın gelişmesine katkı sunması gerektiğini düşündüklerini belirten Demirtaş, şunları söyledi:
“Türkiye’nin dış politikasının bu çerçevede oturmasını ifade ediyoruz. BDP olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullarının çok iç açıcı olmadığının farkındayız. Biz burada ülkemizin her bir köşesine barışın yayılması için çaba sarf ediyoruz. Sayın Barzani’nin ziyaretinin de böylesi bir anlamı olması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’de yaşanan iç sorunlar Türkiye’nin kendi iç meselesini çözebilmesi açısından da çok daha fazla diyaloga ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiyoruz. BDP olarak bu konuda çabalarımızı sürdürüyoruz. Ama bundan sonra daha yoğun bir şekilde sorunların aşılması, demokratikleşme ve özgürlüklerin gelişmesi için çaba sarfedeceğiz.”
Barzani’nin bu ziyaretinin bölgede barışın gelişmesine vesile olmasını temenni ettiklerini ifade eden Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Barzani’nin ‘demokratik açılım’ı takdir ettiğini anımsatan gazetecileri Demirtaş, “Sayın Barzani’nin kendi düşüncesidir, partimiz bu konudaki yaklaşımının arkasındadır. Biz açılım sürecinin demokratikleşmeyi kökten bir reformu ifade etmediğini söylüyoruz” diye yanıtladı.
Barzani’nin Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile yaptığı görüşmede Irak bayrağının bulunmamasını da değerlendiren Demirtaş, “Bilinçli bir seçim midir bilemiyoruz. Sayın Bakan öyle olmadığını ifade etti. Bu tür şeylere dikkat edilmesi gerekiyor. Sayın Barzani Kürdistan Bölgesi başkanıdır. Diplomatik nezaket gereği de bu tür şeylere dikkat edilmeli” dedi.
Demirtaş’ın konuşmasının sonunda bir vatandaş BDP heyetine yönelerek, “Yavrum lütfen bu kanı durdurun. Ağlamaktan gözyaşlarımız kurudu. Ahmet Türk, soy ismin Türk, durdurun bu kanı artık” dedi. Demirtaş ve Türk de vatandaşın bu sözlerine “Biz bu konuda çaba sarf ediyoruz, edeceğiz de” diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.