1. HABERLER

  2. Kağızman'da YILAN Motifli Kereste
Barış Grubu: Barış İçin Koşullar Kalmadı

Barış Grubu: Barış İçin Koşullar Kalmadı

Kandil ve Mahmur'dan Türkiye'ye gelişleri büyük tartışmalara neden olan 'Barış Grubu' üyeleri geri dönüyor.

A+A-
Kandil ve Mahmur'dan Türkiye'ye gelişleri büyük tartışmalara neden olan 'Barış Grubu' üyeleri geri dönüyor.
Kararın nedeni arka arkaya gelen tutuklamalar.PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan habere göre karar çerçevesinde tutuklananların dışındakiler Mahmur'a geri dönecek.
Kandil ve Mahmur'dan 19 Ekim 2009 tarihinde 4'ü çocuk 34 kişi gelmiş, grubun Silopi'deki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girişi büyük tartışmalara neden olmuştu.


PKK'li kıyafetleri içinde Türkiye'ye giriş yapan ve yüz binlerce insanın coşkuyla karşıladığı görüntüler özellikle muhalefetin büyük tepkisini çekti. Artan tepkiler üzerine Avrupa üzerinden gelmesi planlanan grup durduruldu. Bu tepkiler bir süre sonra hükümet kanadından da duyulmaya başlandı. Çok sayıda Bakan "Habur yol kazası" yorumlarında bulundu.
"GERİ DÖNÜYORLAR"
Fırat Haber Ajansı, Kandil ve Mahmur mülteci kampından gelen grup üyelerinden, şu ana kadar tutuklananlar hariç diğerlerinin geri dönme kararı aldığını belirtti. Habere göre "baskı ve tutuklamalara tepki gösteren" grup üyeleri bugün yola çıkacak.
Ekim 2009'da Kandil'den sekiz PKK'li ve Mahmur kampından 26 mülteci, hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine "barış ve Kürt sorununa çözüm sürecine destek vermek için" Türkiye'ye gelmişti.
Grubun 26 üyesi hakkında açılan davalarda 13 tutuklama kararı çıkmıştı.
Grup Habur sınır kapısından girmiş, orada ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Diyarbakır ve yol boyunca grubu karşılamaya 100 binlerce insan gelmiş, başbakan Recep Tayyip Erdoğan "şov yapıyorlar" diye tepki göstermişti. Tepkilerin ardından Avrupa'dan gelecek grup kararından vazgeçti.
Haberin Devamı..

BARIŞ GRUBU MAHMUR (MAXMUR)'A ULAŞTI
Türkiye'ye gelişleri Kürtler arasında büyük sevinç ve barış umudu yaratan, ancak baskılar nedeniyle geri dönmek zorunda kalan Kandil ve Mahmur barış grubu üyelerinin Mahmur Mülteci Kampı'na vardıkları belirtilirken, basın mensuplarının grupları takip etmelerine izin verilmiyor.
Haklarında açılan davalar ve tutuklama kararları nedeniyle Türkiye'den dönmek zorunda kalan Kandil ve Mahmur barış grupları üyeleri, Mahmur Mülteci Kampı'na vardı. Grupların gelişlerine ilişkin basın toplantısı yapacakları ile ilgili önceden yetkililer bilgilendirilmesine rağmen, asayiş güçlerinin, kampın önünde bekleyen gazetecilerin kampa girmelerine izin verilmediği ve kampta bulunanları da dışarı çıkardığı belirtildi. Yine canlı yayın araçlarının kampa girişine izin verilmedi. Kamp yetkilileri ve gazetecilerin itirazı üzerine gerginlik yaşandı.
İnternet bağlantılarının da kesildiği kampın önündeki bekleyiş sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum