1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi, İl İkincisi Oldu
ARÜde 2011-2012 Eğitimi BAŞLADI

ARÜ'de 2011-2012 Eğitimi BAŞLADI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) 2011-2012 Eğitim-Öğretim dönemine başladı

A+A-

Ardahan Üniversitesi’nin 2011-2012 Akademik yılı açılışı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katıldığı bir törenle yapıldı.

Ardahan Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Aslan, AK Parti Ardahan eski Milletvekili Saffet Kaya, Ardahan Valisi Mustafa TEkmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Akhaltsikhe Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tina Gelaşvili, Akhalkalaki Devlet Yüksek Eğitim Kurulu Rektörü Prof. Dr. Roin Kavrelişvili, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Rızayev ile diğer kurum kuruluş temsilcileri, Ardahan Üniversitesi Akademik-İdari Personeli ve öğrencileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Ardahan Üniversitesi Logosu’nun açılımını gösteren tanıtım filmi izlenmesinin ardından Kafkas Üniversitesi’nden gelen öğretim elemanlarının birbirinden güzel seslendirdiği parçalarla salonda eğlenceli dakikalar yaşandı.
Kafkas Üniversitesi’nden Doç. Dr. Olga Hasanoğlu (piyano), Öğr. Gör. Eldar İbrahimov (flüt), Öğr. Gör. Mayısa Sarabskaya (keman); J.Strauss - ‘Tuna Dalgaları’, J.Rodrigo - ‘Aranjuez, Mon Amour’, W.A.Mozart - Rondo ala Turca Türkü Düzenlenmeleri (Iğdır’ın Al Alması, Nihavend Sirto) adlı parçaları seslendirdiler.
Müzikal gösterimden sonra açılış konuşmalarını öğrenciler adına Ayşegül Duran, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin gerçekleştirdi.
Öğrenciler adına konuşma yapan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı 3. Sınıf öğrencisi Ayşegül Duran, Ardahan Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu gururu dile getirdi. Ardahan’a geldikleri ilk günde yaşadıkları barınma sorununda kendilerinden desteğini eksik etmeyen Ardahan Üniversitesi Ramazan Korkmaz’ın bu noktadaki desteklerinin kendileri için ne kadar önemli olduğuna değindi. Rektör Ramazan Korkmaz’ın bu koşullarda Ardahan halkının desteğini esirgemeyeceğini vurguladığını ve bunları geçen sürede yaşayarak ne kadar doğru olduğunu anladıklarını belirtti. Kısa sürede birçok kültürel, sosyal ve sportif uluslararası organizasyonda yer almayı başararak buralardan ödüllerle döndüklerini vurgulayan Duran, sözlerini şöyle tamamladı: “Atatürk’ün bizlere işaret ettiği medeniyet yolunda hiç duraksamadan kararlılıkla ilerleyeceğimizi, üzerimize düşen görevi şevk ve azimle toplumumuzun ve insanlığın hizmetine sunacağımızı belirtmek isterim.” dedi.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, tüm katılımcılara teşekkürlerini bildirip, beraber olmaktan duyduğu gururu ve mutluluğu dile getirerek şunları söyledi:
“Medeniyet temelleri “oku” emri üzerine kurulu ve bizler bu kültürün temsilcileri olarak 21. yy’da bölgemizin, ülkemizin ve dünyamızın kaynaklarını çok iyi okumalıyız. Okumak herhangi bir metni seslendirmek değildir; okumak, homo-semitik anlamda evrenin yüzüne sinen gizli anlamları okumaktır. Dünyayı anlayarak, üzerine sinen gizli anlamları okuyarak bunlardan yeni değerler ve anlamlar üretmektir. Üniversiteler toplumun stratejik kurumları olarak bölgemizin, ülkemizin ve dünyamızın geleceğini okumak adına araştırmalar ve işbirlikleri yapmalıdır. Bu çalışmalarla gelişime katkıda bulunacaktır ve bu en önemli hedeflerimizdendir. Bu bağlamda Kafkas Üniversiteler Birliği’ni kurarak bölgenin enerjisini; araştırıp, yeni değerler üretip bu enerjiyi ışığa ve zenginliğe dönüştürme misyonundayız. Ardahan Üniversitesi bu misyonla çalışmalar yaparak diğer ulusal ve uluslar arası üniversitelerle işbirlikleri yaparak gerçekleştirmeye hedeflenmiştir.”
Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın ardından kürsüye gelen Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan’da tarihi bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Ardahan Üniversitesi’nin 2 yıl önce kurulmasıyla beraber var olan fiziki olanaksızlıkların elbirliği ile zamanla aşılmaya başlandığını vurguladı. Ardahan’ın tarihi misyonunun olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ardahan’ı Kafkaslara açılan kapı olarak nitelendirdiğini hatırlatan Tekmen, bunu kendilerine bir logo olarak aldıklarını ve bunu gerçekleştirme de Ardahan Üniversitesi’nin oynayacağı rolün büyük olduğunu söyledi. Bu hedeflerin gerçekleştirilerek akademik, sosyal, kültürel v ekonomik işbirliğinin bölgede daha da güçlenebileceğinin dikkatini çekti. Bu sebeplerden ötürü Ardahan Üniversitesi’nin bölge için önemli olduğunu bir kez daha da vurgulayarak başarılı bir akademik dönem olması dilekleri ile sözlerini sonlandırdı.
Akademik açılışın son kapanış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ardahan’da, bu kaleler ve kuleler şehrinde bulunmaktan duyduğu gururu dile getirerek sözlerine başladı. Bakan ŞAHİN sözlerine şu şekilde devam etti:
“Tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyor ve aranızda olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. 2011-2012 Akademik dönemine başlayacak olan Ardahan Üniversitesi’ne başarılar diliyorum. Biliyoruz ki hiçbir şey kendiliğinden olmuyor, öğrencimiz Ayşegül’ün ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz2ın belirttiklerinden de anlıyorum ki her şeyin karşılığında büyük bir gayret ve emek var. Bu gayretlerinizden ötürü duyduğum minnettarlığı belirtmek isterim. Ardahan Üniversitesi’ni anlatan logoyu izlerken bir kar tanesinin nasıl güzel bir şekilde yeryüzüne indiğini, bir araya gelerek logoyu oluşturan simgelerin ne kadar büyük bir özenle seçildiğini ve ne kadar derin anlamlarının olduğunu gördüm. Bu bir ufku, vizyonu, bir gelecek işaretini gösteriyor. Ben inanıyorum ki bu üniversite çok işler başaracak. Böyle kısa sürede böyle bir yol kat etmek çok önemli ve bizler üniversiteleri kuran ve yazanları asla unutmayacağız. Çünkü küresel bir dünyada yaşıyoruz ve merkezi bir devlet yapısının küreselleşme ile başa çıkmasında en önemli etken yerelliktir. Küreselleşmenin getirdiği yatırım ortamını geliştirip bölgesinde, ülkesinde ve dünya da yükselen bir değer olmayı sağlamamız bizim olmazsa olmazımızdır. İşte bu değişen dünyada yerelliğin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Yerelliğin güçlendirilmesi ve beşeri faktörlerin kullanılmasında üniversitelerin etkinliği yadsınamaz. Bu sebepten Ardahan Üniversitesi’ne de büyük bir görev düşüyor ve bu üniversite ‘Kafkas ülkesinde yükselen bir ışıktır’. Ve bu ışığın yapacak çok işi var.” dedi.
Küçük bir köy olan dünyada bilgi iletişim teknolojilerini anlamanın önemli olduğunu ve üniversitelerin bu aşamada oynadığı role değinen Şahin; “Ardahan Üniversitesi de bilgisini öğrencisine ve halkına verecek onlarla bütünleşerek, onlara yol göstererek, onları bilinçlendirerek bu süreci yönetecektir. Bizlerde bulunduğumuz mevkilerin bizlere verdiği olanakları Ardahan ve Ardahan Üniversitesi için kullanacağımıza söz veriyoruz dedi.”
Ardahan Üniversitesi’nin başarılı bir akademik dönem geçirmesini dilediğini söyleyerek sözlerini tamamladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in konuşmasın ardından Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından onur plaketinin ve çeşitli hediyelerin kendilerine sunulmasının ardında program son buldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.