1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sofuoğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Adli Yıl Açılış Töreni DÜZENLENDİ

Adli Yıl Açılış Töreni DÜZENLENDİ

Kars'ta Adli Yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

A+A-

Kars'ta Adli Yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin ve Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı Avukat Cevdet Ucungan ve yargı mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla devam etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, burada yaptığı konuşmada, yargı mensuplarının yeni adli yılını kutlayarak, adli yılın barış, huzur ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir yıl olmasını diledi.

ADLİYE SARAYI VE CEZAEVİ

Vali Kara da, adli yılın bütün adliye camiasına, hakimlere ve savcılara hayırlı olması dileğinde bulunarak, TOKİ tarafından yapılacak olan adliye sarayının ihale işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

Yargı mensuplarının fedakarca çalıştıklarını belirten Kara, ayrıca TOKİ tarafından şehre modern bir cezaevi yapımı içinde süreç başlattıklarını belirtti.

BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI (BES) BASIN AÇIKLAMASI

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars İl Temsilcisi İnan Ercan, 2011 – 2012 yeni Yargı Yılının açılması nedeniyle bir basın açıklaması yaparak ilimizde yayın yapan basın kuruluşlarına gönderdi.

Ercan, BES Kars İl Yönetimi adına yaptığı basın açıklamasında, “2011-2012 Yargı Yılı Açılışı bugün yapılacak olan çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve Yeni Yargı Yılının “Hayırlara Vesaile Olması” iktidar sahiplerince dile getirilecektir. Bugün yapılacak olan törenlerde Adalet Bakanı, Başbakan, TBMM Başkanı ya da Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak olan hiçbir açıklama Yargının Sorunlarını çözmeyecek, Yargı Emekçilerinin yaşamakta olduğu Sıkıntıları da ortadan kaldırmayacaktır. Bürokratik oligarşiye ve vesayet rejime hayır..!” dedi.

VESAYET REJİMİNE HAYIR

“AKP iktidarının başlangıç yıllarında Sayın Başbakan tarafından sıklıkla dile getirilen “Bürokratik Oligarşi”, bugün hiçbir surette gündeme getirilmeyecek ve Mutlu ve Müreffeh Türkiye’nin önündeki en büyük engel olarak tüm AKP taraftarlarınca ifade edilen “Vesayet Rejimi”nden ise asla bahsedilmeyecektir.

Çünkü, gelinen aşamada “Bürokratik Oligarşi AKP tarafından Yeniden Yapılandırılmış”, geçmişte Askeri Vesayet Tartışmalarının hedefinde olan kesimler bir biçimde tasfiye edilmiş veya AKP iktidarına uyum sağlamış, sonuçta eskiden ifade edilen haliyle “Askeri Vesayetin yerini AKP Vesayeti Almıştır”. denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.