1. HABERLER

  2. Hoşap Kalesi'nde Kazı ÇALIŞMALARI
1 Mayıs TAKSİM Güzergahları Belirlendi

1 Mayıs TAKSİM Güzergahları Belirlendi

1 Mayıs'ta altı işçi ve memur konfederasyonu Taksim Meydanı'na üç ayrı koldan yürüyecek.

A+A-
1 Mayıs'ta altı işçi ve memur konfederasyonu Taksim Meydanı'na üç ayrı koldan yürüyecek. Alanın güvenliğini konfederasyonların belirleyeceği bin görevli sağlayacak. Timur Selçuk, sanatçılar korosuyla birlikte 1 Mayıs Marşı'nı seslendirecek.
 
Altı konfederasyonun 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürüyüş güzergâhı belli oldu.


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun (Kamu Sen) oluşturduğu 1 Mayıs Düzenleme Kurulu, kutlamalara ilişkin bir dizi karar aldı.
Toplantıya, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Hak-İş Genel Sekreteri Mustafa Paçal, KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan ve Kamu Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan katıldı.
YÜRÜYÜŞ ŞİŞLİ, ŞİŞHANE VE DOLMABAHÇE'DEN
Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:
- Konfederasyonlar 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na üç ana koldan girecek.
- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şişli -Mecidiyeköy güzergahından yürüyecek.
- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) Şişhane'den alana girecek.
- Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ve  Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) güzergahı ise Dolabahçe.
- Diğer siyasi partiler, kurum ve meslek örgütler de kendi tercihlerine göre hangi konfederasyonla birlikte yürümek istiyorsa o güzergahtan yürüyecek.
- Konfederasyonlar saat 10.00'dan itibaren belirlenen noktalarda toplanacak. Saat 11.00'de yürüyüş, saat 13.00'de de miting başlayacak.
ARAMA NOKTALARI BEYOĞLU, HARBİYE VE GÜMÜŞSUYU'NDA
- Üç koldan Taksim alanına yaklaşıldığında, Şişhane'den alana girecek olan işçiler Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, Şişli'den gelenler Harbiye'de TRT önünde, Dolmabahçe'den gelenler de Gümüşsuyu İTÜ önünde arama noktasından geçecek.
- İşçiler sendika önlükleri giyip, şapka takabilecek, pankart taşıyabilecek. Maske ya da başka üniforma ise yasak."
ALANDA POLİS OLMAYACAK
- Taksim alanında hiç emniyet mensubu olmayacak. Alanın güvenliği konfederasyonlar tarafından oluşturulan bin görevli tarafından sağlanacak. Görevliler tek tip 1 Mayıs logolu önlükler giyecekler.
- Konuşma kürsüsü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önüne kurulacak.
- Metro ve tünel kapalı olacak. Bu karar arama noktaları dışında sızmaları önlemek için alındı. Yürüyüş güzergâhları tamamen trafiğe kapalı olacak.'
- Alanda, Timur Selçuk, sanatçılar korosuyla birlikte 1 Mayıs Marşı'nı seslendirecek. 1 Mayıs için hazırlanan ortak metni de bir kadın ve bir erkek işçi birlikte okuyacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.