YPG: Kobani'de İnisiyatif Elimize Geçti

YPG: Kobani'de İnisiyatif Elimize Geçti

YPG/YPJ Kobani komutanı Meryem Kobanê, özellikle son iki günde durumun kendileri açısından daha da iyiye gittiğini ve inisiyatifin kendilerine geçtiğini söyledi.

A+A-

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırıları 32’inci gününü geride bırakırken, sahadaki tablonun da giderek daha fazla Kürt güçleri lehine değişmeye başladığı yönünde haberler geliyor. Önceki günlerde kentin içinde de bir miktar ilerleyen ve bir ara Kobani’nin yüzde 40’nı kontrol ettiğini dahi iddia eden IŞİD militanlarının, gerek kent içindeki direniş gerekse koalisyon ülkelerinin hava operasyonları karşısında gerilediği ve kent çevresindeki kuşatmanın kırılmaya başladığı belirtiliyor. Fırat Haber Ajansı’nı (ANF) konuşan YPG/YPJ Kobani komutanı Meryem Kobanê, özellikle son iki günde durumun kendileri açısından daha da iyiye gittiğini ve inisiyatifin kendilerine geçtiğini söyledi.
IŞİD militanlarının, intihar saldırıları ile denge kurmaya çalıştıklarını söyleyen Kobanê, bu girişimleri de engellediklerini, ancak buna rağmen, saldırılarını sürdüren IŞİD’in bölgeye yeniden yığınak yaptığını aktardı.

Çatışmalar daha çok kentin doğusunda yoğunlaştığını ve IŞİD’in Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmeye çalıştığını söyleyen Kobane, kentin güneyinden, Miştenur tepesi ve bazı evlerden Kobani merkezine sürekli havan atışı yapıldığını ve Miştenur tepesinin halen IŞİD kontrolünde olduğunu belirtti.
Yine ANF’yi konuşan Kobani’deki YPG güçlerinin askeri sorumlularından Mehmûd Berxwedan ise IŞİD’in gücünün son 3 günde büyük oranda kırıldığını söyleyerek, “5-6 mahalleyi kurtardık. Sadece kentte değil; kent dışında da savaşıyoruz. Kobanê’ye getirdikleri operasyonel gücün yüzde 70’i kırıldı” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.