1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osmanlı Döneminde Tekirdağ, Belgelerle Gün Yüzüne Çıktı
VAN TV Yayına 'İnternet'ten Devam Ediyor

VAN TV Yayına 'İnternet'ten Devam Ediyor

VAN TV, TÜRKSAT uydusundan çıkarılma kararının iptal edilmesini istedi, yayınlarına internet üzerinden devam edeceğini söyledi.

A+A-

TÜRKSAT uydusundan çıkarılan televizyon kanallarından VAN TV, yayınladığı açıklamayla ekranlarının karartılmasını kınadı.

VAN TV Yönetim Kurulu, hukuksal mücadeleyi sürdüreceklerini, yayınlarının da hem karasal olarak, hem de internet üzerinden (www.vantv.com.tr) devam edeceğini söyledi.

Hukuksuz olduğunu belirttikleri kararın iptal edilmesi ve izleyicilerinin televizyonlarına sahip çıkması çağrısı yaptılar.

Hayatın Sesi, Azadi TV, Jiyan TV, Van TV, TV10, Denge TV ve Zarok TV’nin de aralarında bulunduğu televizyonlar 28 Eylül akşamı uydudan çıkarılmıştı.

VAN TV, TURKSAT uydusundan 12 televizyon kanalının yayının durdurulduğunu, kararın kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. Yayın durdurma kararının 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile alındığı ve TURKSAT’ın da bu karara dayanarak yayınları durdurduğu bilgisini edindiklerini aktardı.

“Objektif, dürüst, ilkeli yayın”

VAN TV Yönetim Kurulu açıklamasında kanalın “elden geldiğince objektif, dürüst ve ilkeli bir yayın yapmayı kendisine şiar edinmiş bir yayın kuruluşu” olduğu belirtildi.

“Özellikle son iki yıldır, özelde Van’da, daha genel olarak; bölge genelinde ve Türkiye çapında tüm halkların sesi olmaya çalıştık. Nitekim televizyonumuzun kısa sürede bölgemiz başta olmak üzere Türkiye çapında en çok izlenen kanallar arasında yer alması bunun açık göstergesidir.”

“Hukuksuzluğu pekiştirir”

OHAL süreciyle basına yönelik baskı, sansür ve yıldırmanın daha da arttığını belirten VAN TV, “12 televizyon kanalının birden kapatılmasıyla basın özgürlüğüne en büyük darbe de vurulmuş oldu” dedi.

“Televizyon kanalları ve radyolar için tüm yaptırım ve tasarruf hakkı Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) iken, bu kurul tamamen devre dışı bırakılarak yayınların durdurulmuş olması hukuksuzluğun da göstergesi.

“Açık ki bu ülkenin yönetimi; farklı bir ses, objektif ve ilkeli bir yayın, dürüst habercilik istemiyor.

“Bu tarz yol ve yöntemlerle özgür yayıncılık yapmak isteyen basın, ilkeli yayıncılıkla halkların sesi olmak isteyen gazeteciler susturulamaz. Bu yöntem ancak, hukuksuzluğu daha da pekiştirir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.