1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YPG: IŞİD ile Mücadele Aylarca Sürebilir
Müslim: Türkiye’den IŞİD’e Destek Var

Müslim: Türkiye’den IŞİD’e Destek Var

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Kobani’de IŞİD saldırılarının olduğu bölgeye tek geçiş noktasının Türkiye sınırındaki köprü olduğunu belirterek Türkiye’de bazı kurumların IŞİD’e destek verdiğini söyledi.

A+A-

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD’in Türkiye devleti içinde bazı kurumlarca desteklendiğini ve IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiğini söyledi.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, MedNuçe televizyonundan Amed Dicle’ye konuşan Müslim, Rojava’nın Kobani bölgesine düzenlenen IŞİD saldırıları hakkında konuştu.

Kobani’nin üç taraftan abluka altında olduğunu bir tarafının ise Türkiye sınırına dayandığını belirten Müslim, sınırın da tamamen kapalı olduğunu ifade etti. Müslim ayrıca çatışmalarda yaralanan IŞİD üyelerinin de Türkiye’de tedavi edildiklerini belirtti.

Kobanê’ye yönelik kuşatmada kullanılan silahların Irak’tan getirilen silahlar olduğunu ifade eden Müslim, Rakka üzerinden getirilen silahların geçiş rotasında Esat yönetimine ait askeri üssün bulunduğunu ancak Esat güçlerinin IŞİD konvoylarına müdahale etmediğini belirtti. Müslim rejimin Kürtlere yönelik saldırıları kendi çıkarına gördüğünü söyledi.

IŞİD üyelerinin Kobani’ye saldırırken Türkiye toprakları üzerinden geldiğini belirten Müslim şunları ifade etti:

“Şu an Kobani'deki saldırının olduğu bölgeye bu kadar silahı aktarmak kolay değil. Saldırı bölgesine giden yolda bir köprü var ve tek geçiş yeri orası. Ancak yüzlerce IŞİD üyesi ağır silahlarıyla arkadaşlarımızın bulunduğu bölgeye arkadan geliyorlar. Yani ya Türkiye'den gelmişler veya Türkiye topraklarına girip oradan gelmişler. Çünkü başka yol yok.

“Biz, Türkiye devleti içerisinde bazı kurumların bu çetelerle işbirliği yaptığını düşünüyoruz. Türkiye devleti bizim ilişkimiz yok diyorsa o zaman buna açıklık getirmesi lazım.

“Sınırdan geçen Rojavalı sivil gençler nasıl bulunup katlediliyor da yüzlerce IŞİD üyesi ve ağır silahlar nasıl görülmüyor. Bu inandırıcı gelmiyor. Bunu Türk yetkililerle konuşuyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum