1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP Eş Genel Başkan Adayları Belli Oldu
HDP Eş Genel Başkan Adayları Belli Oldu

HDP Eş Genel Başkan Adayları Belli Oldu

HDP’de haftasonu yapılacak kongre öncesi eş başkan adayları açıklandı: Pervin Buldan ve Sezai Temelli.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin 11 Şubat’ta gerçekleşecek kongresi öncesinde, HDP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında HDP’nin Eş Genel Başkan adaylarının Pervin Buldan ve Sezai Temelli olduğunu açıkladı.

Kongre hazırlıklarına ve kongre öncesi artan gözaltı ve tutuklamalara da değinen Kemalbay, şöyle konuştu: 

“Temelli ve Buldan oylanacak”

“Konferanslarımızın ardından komisyonlarımız çalışmalarını sürdürdü. Bu çalışmalar sonucunda eş genel başkan adayları ve Parti Meclisi üyeleri de şekillenmeye başladı. Mutabakat komisyonumuz da bir ortaklaşma sağladı.

“İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan ve 25. Dönem milletvekilimiz Sezai Temelli bu mutabakat komisyonundan çıkan isimler oldu. Kongremizde eş genel başkan adayları olarak oylanacaklar. 

“Muhalefet şenliği”

“Kongremiz 2018’in son derece kritik bir yıl olacağı anlayışı ile düzenlenecek. 10 binlerce partilimizin ve dostlarımızın kongreye katılmasını bekliyoruz.

“Yurt dışından da konuklarımız olacak. Avrupa Parlamentosu Sol Grup Başkanı, Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri, İspanya’dan Podemos, Yunanistan’dan Syriza bizlerle olacak. Kıbrıs’tan, Filistin’den katılımcılar olacak.

“Kongremizde bütün renklerimizle, bütün farklılıklarımızla demokrasi mücadelemizden arkadaşlarımız olacak. Adeta muhalefet şenliği içinde, adaleti halkların kardeşliğini simgeleyen bir buluşma gerçekleştireceğiz. 

“Gözaltı ve tutuklamalar kongreye katılımı engellemek için”

“AKP-Erdoğan iktidarı baskıları sürdürüyor. Gözaltı ve tutuklama operasyonlarını kongremize katılımı engellemek üzere gerçekleştirildiğini biliyoruz. 14 il eş başkanımız 20 Ocak’tan bu yana gözaltına alındı. 8 ilçe el başkanımız, 18 il ve ilçe yöneticimiz, 7 PM üyemiz gözaltına alındı. Bileşenlerimize yönelik de operasyonlarla karşı karşıyayız. 

“Afrin’deki savaşa dair kışkırtıcı, militarist dil sonucunda Niğde, Iğdır, Dargeçit, Pendik, Şereflikoçhisar’da binalarımıza saldırı gerçekleştirildi. 

“Tüm bunlar AKP-Saray iktidarı tarafından partimizin gücünü azaltmaya yönelik hamleler. Anlamış olmalılar ki bu saldırıların bir etkisi yok. Halklar el ele vermişler. Bu süreci demokrasi inşa edilinceye kadar sürdürecekler.”

Pervin Buldan kimdir

1967’de Hakkari’de doğdu. Siyasetçi.

İki çocuğu var.

İşinsanı olan eşi Savaş Buldan, dönemin başbakanı Tansu Çiller’in 4 Kasım 1993’te "Elimizde PKK’ya yardım eden Kürt işadamlarının listesi var. Listede 60 kadar isim bulunuyor. Devlet PKK’yla olduğu gibi, PKK’ya mali destek sağlayanlarla da her biçimde mücadele edecektir" açıklamasından sonra kaçırıldı, öldürüldü, katiller bulunmadı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları arasında yer alan Buldan, Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı yaptı.

1999 seçimlerinde HADEP'ten İstanbul 3. bölge milletvekili adayı oldu, partisi yüzde 10 seçim barajını aşamadığı için milletvekili olamadı.

2002 Türkiye genel seçimlerinde DEHAP'tan İstanbul 3. bölge milletvekili adayı oldu ancak partisi seçim barajını aşamadığı için bu seçimde de milletvekili olamadı.

2005'te İsviçreli bir kadın girişimi tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

Halkların Demokratik Partisi’nden 23, 24, 25 ve 26. dönemde Iğdır Milletvekili seçildi. HDP Meclis Başkanvekilliği görevini sürdürüyor.

Sezai Temelli kimdir?

1963’te İstanbul’da doğdu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede doktorasını tamamladı.

İ.Ü. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Maliye Anabilim Dalında Öğretim üyesi olarak çalışırken OHAL kapsamında yayınlanan 675 Sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edildi.

Halen HDP'nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

25. Dönemde (7 Haziran seçimleri) HDP İstanbul Milletvekili seçilmişti. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise parlamentoya giremedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler