1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Dink Cinayeti'nde 8 Şüpheli Tutuklandı
Osman Kavala Gözaltına Alındı

Osman Kavala Gözaltına Alındı

Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan iş insanı Osman Kavala Antep’te Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada gözaltına alındı.

A+A-

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Kavala'nın Antep’te Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada gözaltına alındığı belirtildi.

Polis, Anadolu Kültür’e giderek Kavala'nın sekreterinin bilgisayarlarına da el koydu.

bianet'e konuşan Osman Kavala'nın avukatı Tolga Aytöre, saat 11.50 itibariyle henüz Kavala'yla görüşemediğini söyledi. 

Dosyada gizlilik kararı olup olmadığı konusunda kesin bir açıklama olmadığını söyleyen Aytöre, ancak gizlilik kararı olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Kavala'nın eşi Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra ve avukatları, gözaltı operasyonundan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gittiler. 

Osman Kavala hakkında

1957’de Paris’te doğdu. Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu.

1982’den sonra Kavala Grubu’nda yönetici olarak çalıştı.

Murat Belge’yle birlikte Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinden İletişim Yayınları’nın kuruluşunda yer aldı. 

Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center For Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa’da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

TESEV Yönetim Kurulu üyesi, Açık Toplum Enstitüsü'nde Danışma Kurulu üyesi, Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi, Tarih Vakfı ve Diyarbakır Kültürevi'nin destekçisi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler