1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gezi Davası'nda Tüm Sanıklar Beraat Etti
Gezi Davası'nda Tüm Sanıklar Beraat Etti

Gezi Davası'nda Tüm Sanıklar Beraat Etti

Gezi Davasıı'nda karar çıktı. Mahkeme heyeti tüm sanıkların beraatine karar verdi. Ayrıca mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın da tahliyesine hükmetti.

A+A-

Gezi direnişi için "Hükümeti devirmeye teşebbüs" iddiasıyla açılan davada karar çıktı. Mahkeme tüm sanıkların beraatine karar verdi. Savcılık Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapacı için ağarlaştırılmış müebbet hapis istemişti. 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Osman Kavala ile 7 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

osman-kavala.jpeg

İsveç, Kanada, İsviçre, Danimarka, Almanya ve Hollanda'nın başkonsolosları ile İngiltere, Lüksemburg, Belçika, İrlanda ile ABD'nin büyükelçileri veya büyükelçilik temsilcileri de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Gamze Akkuş İlgezdi ve Muharrem Erkek, bazı CHP milletvekilleri ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmayı takip etti.

HDP milletvekillerinin yana sıra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Perk, celse arasında hazırlanan esas hakkındaki mütalaanın taraflara iletildiğini belirtti. Başkan Perk, mütalaaya karşı beyanda bulunması için tutuklu sanık Osman Kavala'ya söz verdi.

Bunun üzerine bazı sanık avukatları, yazılı olarak celse arasında sundukları taleplerinin değerlendirilmediğini söyleyerek, bu duruma itiraz etti.

Söz alan avukatlar, dinletmek istedikleri tanıkları duruşma salonunun dışında hazır ettiklerini belirterek, bu tanıkların dinlenilmesini istedi.

Mahkeme sanık avukatlarını taleplerini reddenice gerginlik yaşandı. Mahkeme heyeti izleyicilerin salon dışını çıkarılmasını talep etti ancak sonrasında duruşmaya devam edildi. 

Verilen aranın ardından mahkeme kararın açıkladı. Tüm sanıklar beraat etti iki yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Osman Kavala'nın da tahliyesi hükmedildi. 

Can Dündar,  Mehmet Ali Alabora, Gökçe Yılmaz Handan, Handan Meltem Arıkan ve Hanzade Hikmet Germiyanoğlu hakkındaki yakalama kararları kaldırıldı; mahkeme sanıkların dosyasını ayırma kararı aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler