1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Ardahan’da Renk Cümbüşü
Onlarca Koyun 'Yasak' Yüzünden Telef Oldu

Onlarca Koyun 'Yasak' Yüzünden Telef Oldu

Ardahan, Artvin ve Kars valiliklerinin yayla yasak kararları sürü sahiplerini vurdu. Jandarmanın araçlardan indirilmesine izin vermediği çok sayıda koyun açlık ve susuzluktan öldü.

A+A-

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı ve Yukarı Çamurlu köylerinden Mehmet Tuza, Koço Tigra, Hüseyin Bedir ve Yusuf Bedir koyun sürülerini  kamyonlara yükleyerek Artvin Şavşat'a gitti. Sürü sahiplerinin hedefi Şavşat'ta ihale yolu ile kiraladıkları yaylaları kullanmaktı. Ancak sürü sahiplerinin önünü kesen jandarma, 'Tarım ve Orman Bakanlığının emri var' diyerek sürü sahiplerinin koyunlarını indirmelerine engel oldu.

KOYUNLAR 35 SAAT ARAÇLARDA BEKLETİLDİ

Tüm yasal işlemleri tamamlayan Iğdırlı sürü sahipleri sürüleri ile beraber Şavşat'ta 35 saat araçların üstünde yağmur ve dolu yağışının altında saatlerce bekletildi. Ardahan, Artvin ve Kars valiliklerinde yayla aysak kararları olmasından dolayı jandarma sürü sahiplerinin koyunlarını araçlardan indirmesine izin vermedi.

JANDARMA İZİN VERMEDİ

Sürü sahiplerinin tüm çabalarına rağmen koyunlar araçlardan indirilmedi. Hayvanlar aç susuz kamyonlarda bekletildi. Yol güzergahında bulunan karakollar koyun yüklü araçları bir birine teslim ederek Iğdır’a kadar ulaştırdı. Iğdır il sınırına ulaşan koyunların çoğu aç ve susuz kaldığı için telef oldu.

SÜRÜ SAHİPLERİ MAĞDUR

Araçların kapaklarını açan sürü sürü sahipleri hayvanların telef olmasına sert tepki gösterdi. Hayvanlarına ait görüntüleri araç sürücüsü Ferhat Çınar paylaştı. Sürü sahipleri ise hayvanların telef olmasına Artvin ve Ardahan valiliğinin sebep olduğunu söyledi. Hayatta kalan koyunları indiren sürü sahipleri, onlarca koyunu kaybetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler