1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'a 'Çelikçomakçılar' GELDİ
'Ardahan Kars Sınırı'nda Koyun Krizi

'Ardahan Kars Sınırı'nda Koyun Krizi

Kars ile Ardahan il sınırında yol denetimi yapan Çıldır ilçe jandarma ekipleri Iğdır'dan getirildiği belirtilen üç tır dolusu koyunun geçişine izin vermedi.

A+A-

Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ne bağlı Karakale köyünde yaşayan bir kişinin Iğdır’dan koyun aldığını iddia ederek köye getirmesine izin verilmedi.

Suat İncedere’nin özel haberine göre, Kars ile Ardahan il sınırında yol denetimi yapan Çıldır ilçe jandarma ekipleri üç tır dolusu koyunun geçişine izin vermedi.

Iğdır’dan getirildiği belirtilen koyunlar, Ardahan Valiliği tarafından alınan mera ve yayla yasağı ile bölgedeki hayvan karantinası gerekçe gösterilerek Kars’a geri gönderildi.

Toplam bin 200 küçükbaş hayvanın yüklü olduğu belirtilen araçlardaki koyunlar Arpaçay Kütük Ev’e yakın bölgede araçlardan indirildi. Kontrol altına alınan koyunlar Arpaçay Doğruyol köyü jandarma ekiplerince boş arazide bekletiliyor.

Geceyi boş arazide geçiren yeniden kamyonlara yüklenerek geriye gönderiliyor.

Konu ile ilgili Ardahan Valiliği tarafından il genelinde "karantina" uygulaması olduğu ve Iğdır’dan getirilen sürünün bu yasak kapsamında il sınırına alınmadığı belirtildi.

Koyunları aldığını söyleyen şahıs ise, "koyunları biz bütün resmi evrakları tamam olmak kaydıyla aldık. Dört yıllık işletmemize kayıtlıdır. Ardahan Valiliği'nin almış olduğu karar neticesinde bizim koyunların köyümüze gelişine izin verilmedi." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler