1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Helenistik Döneme Ait Tarihi Mezar Odası Bulundu
İdris Baluken’den Yeni Roman: Oko

İdris Baluken’den Yeni Roman: Oko

Tutuklu siyasetçi İdris Baluken’in, köpeklerin isyanını anlattığı ikinci romanı Oko 14 Haziran’da raflarda.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi’nin önceki dönem milletvekillerinden, 2,5 yıldır tutuklu bulunan İdris Baluken hapishanede ikinci romanını yazdı.

Dipnot Yayınları’ndan yayınlanan “Oko” 14 Haziran’da okurlarla buluşacak.

Baluken’in, daha önce “Üç Kırık Dal” adlı romanı yine Dipnot Yayınları tarafından yayımlanmıştı.  Okur tarafından büyük ilgi gören kitap 8 baskı yapmıştı.

“Oko”da, köpekler, hırsıyla doğayı talan edip yok olmaya sürükleyen insanların karşısına dikiliyor:

“Köpekler, çok geçmeden, yuvalarından çıkan karıncalar misali saklandıkları yerden çıkmaya başladılar. Dünyanın en hızlı atları gibi koşuyorlardı. Sahilin yakınındaki ağaçlık alana geldiler. … Ölüm adasının ortasına özgürlük bayrağı asılmıştı. Hepsi birer kahramandı, özgürlük bayrağının yıldızına akacak o kutsal boyanın renkleriydi onlar.”

İdris Baluken hakkında

1976’da Bingöl’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl’de tamamladı. 1998’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ihtisas yaptı. Bingöl ve Diyarbakır’da uzman doktor olarak çalıştı. SES, TTB başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütlerinde yer aldı.

24. Dönem Bingöl, 25. Dönem Diyarbakır milletvekilliği yaptı. Çözüm sürecinde Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’la birlikte İmralı Heyeti’nde bulundu.

4 Kasım 2016 tarihinde HDP’ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklandı. 30 Ocak 2017’de ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye kararına yapılan itiraz sonucu 21 Şubat 2017’de yeniden tutuklandı. Yargılama sonucunda 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler