1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erken Hasat Zeytinyağı Fiyatı Artırdı
İdris Baluken Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

İdris Baluken Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

4 Kasım'da tutuklanan HDP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır milletvekili İdris Baluken hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır milletvekili İdris Baluken hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

4 Kasım 2016’da Ankara’da gözaltına alınan Baluken, aynı gün Bingöl’e getirilerek tutuklanmıştı.

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, Baluken hakkında iddia edilen suçların bir kısmının Diyarbakır’da işlenmiş olması nedeniyle dosyanın Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği belirtildi.

Bektaş’ın açıklaması şöyle

“Şüpheli hakkında 18/11/2016 tarihinde, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, suçlarından Bingöl 2’nci Ağır Ceza Mahkemesine kamu davasının açıldığı, iddianamenin mahkemece kabul edildiği, Bingöl 2’nci Ağır Ceza Mahkemesince, şüpheliye isnat edilen suçların bir kısmının Diyarbakır ilinde gerçekleşmesi ve şüpheli ile ilgili Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemelerinde açılmış kamu davalarının olması nedeniyle bu kamu davaları ile dosyanın birleştirilmesi için Yetkisizlik Kararı verilerek dosya Diyarbakır Terör suçlarında yetkili Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.”

10 vekil tutuklu

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım 4 Kasım’da gözaltına alındı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Leyla Birlik, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Abdullah Zeydan, Ferhat Encü aynı gün tutuklandı.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan da 7 Kasım’da Hakkari’de tutuklandı. Tutuklu HDP'li vekil sayısı 10'a çıktı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler