1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bü’de Besyo’ya Rekor Başvuru
HDP'li İdris Baluken Tutuklandı

HDP'li İdris Baluken Tutuklandı

HDP Milletvekili İdris Milletvekili geçirdiği ameliyat sonrası hastaneden çıkarken gözaltına alındı.

A+A-

Ankara’da hastaneden taburcu olurken gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tutuklandı.

4 Kasım 2016’da tutuklanan Baluken, 30 Ocak 2017’de tahliye edilmişti. 17 Şubat’ta ise Baluken hakkında yeniden yakalama kararı çıkmıştı.

Baluken’in 16 Şubat’ta bacağından bir ameliyat geçirmek üzere hastaneye yattığı belirtilmişti.

Baluken Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Terör örgütü üyeliği' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

30 Ocak günü görülen ilk duruşmada, Anayasa Mahkemesi'nin Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay kararı gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti. Tahliye kararı üzerine savcılık yargılamanın yapıldığı 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin üst mahkemesi konumunda olan Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz ederek, Baluken'in tekrar tutuklanmasını istedi. Talebi değerlendiren 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Baluken hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

59 vekilden 13’ü tutuklu

21 Şubat itibarıyla HDP Eş Genel Başkanlarının da aralarında bulunduğu 13 vekil tutuklu: Selahattin Demirtaş (İstanbul), Figen Yüksekdağ (21 Şubat 2017'de milletvekilliği düşürüldü), Selma Irmak (Hakkari), Nursel Aydoğan (Diyarbakır), Gülser Yıldırım (Mardin), Ferhat Encü (Şırnak), Nihat Akdoğan (Hakkari), Abdullah Zeydan (Hakkari), Çağlar Demirel (Diyarbakır), Besime Konca (Siirt), Meral Danış Beştaş (Adana), Ayhan Bilgen (Kars), İdris Baluken (Diyarbakır).

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ise yurtdışında bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler