1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyanet’ten ‘İletişim’ Uyarısı
İdris Baluken Cezaevinden Çıktı

İdris Baluken Cezaevinden Çıktı

Kandıra Cezaevi'nde yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, cezaevinden çıktı.

A+A-

Kandıra Cezaevi'nde yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, cezaevinden çıktı. 
Yaklaşık 3 aydır Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi İdris Baluken, hakkında verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Baluken'i cezaevi önünde çok sayıda HDP'li milletvekili ve HDP yöneticisi ile çok sayıda yurttaş karşıladı. Baluken cezaevinden çıktığı sırada kendisine çiçek verildi. 

Cezaevi çıkışında kısa bir açıklama yapan Baluken'in konuşmasının satır başları şu şekilde: 
"Bir genel merkez binasından daha çok siyasetçi şu anda cezaevinde bulunuyorsa bu Türkiye demokrasisi açısından hangi noktada olduğumuzu gösteriyor. Cezaevlerinde gazeteciler, sanatçılar, hasta tutsaklar var. Bu ayıp devam ettiği sürece bu şekilde ki tahliyelerle sevinecekmiyiz ruh halini bile yaşamakta zorlanıyoruz. Her şeyden önce bu partinin eş başkanlarının, milletvekillerinin, siyasetçilerininde bir an önce tahliye edilemesi gerekiyor. 
İçinde bulunduğumuz referandum sürecinin meşrutiyeti bile aksi takdirde tartışmalı bir duruma gelecektir. Bu husus çok nettir. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve vekillerimiz içeride olduğu sürece bu bu referandumun meşrutiyeti bile ileriki süreçte ciddi şekilde tartışılır. Bunun için umarım br an önce bu ayıptan vazgeçilir 
Bir diğer husus ise tam 3 aydır 21'inci yüzyılda seçilmiş bir parlamento mensubu olarak, 80 milyon insanın iradesini temsil eden bir milletvekili olarak ortaçağ koşullarının dayatıldığı tecrit koşulları yaşandı. Tecrit bir insanlık suçudur, işkence yöntemidir. Hiç kimseye uygulanmaması gerektiği gibi milletvekillerine uygulanması da ayrı bir ayıptır. Umarım bizim tahliyemiz bu bahsettiğim olumsuzlukların giderilmesi için bir vesile olur. Türkiye halkları şunu bilsin; biz içeri girerkende barış diyorduk, demokrasi diyorduk, özgürlük diyorduk, buradaykende, o zindanlarda tecrit altındaykende yine barış dedik, demokrasi dedik, özgürlük dedik. Bugün dışarı çıktığımızda da aynı mesajı veriyoruz: Barış, demokrasi ve özgürlük. Bu ülkede hepimiz bunu fazlasıyla hak ediyoruz."
Baluken, yaptığı açıklamanın ardından cezaevinden ayrıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler