1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PKK, AKP Kulp İlçe Başkanını KAÇIRDI
Demirtaş’ın Cezaevinde Çekilen İlk Fotoğrafı

Demirtaş’ın Cezaevinde Çekilen İlk Fotoğrafı

Selahattin Demirtaş’ın Edirne F Tipi Cezaevi’nde aile ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı yayınlandı.

A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 günü tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde çekilen ilk fotoğrafı kamuoyu ile paylaşıldı.

Fotoğraf, Edirne F Tipi Cezaevi'nde Demirtaş'ı, babası Tahir, annesi Sadiye, eşi Başak, kızları Delal ile Dılda ve kardeşi Şadiye Demirtaş’ın ziyaret ettiği sırada çekildi.

demirtas.jpg

HDP Genel Merkezi’nin Twitter hesabından da paylaşılan fotoğrafın altına “Güzel günlerin gelmesi için emek veren herkese yürekten selamlar” notu düşüldü.

142 yıla kadar hapsi isteniyor

Demirtaş'ın 43 yıldan 142 yıla kadar hapsi isteniyor.

Demirtaş "Terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" ile suçlanıyor. 

Selahattin Demirtaş hakkında

1973'te Palu Elazığ'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Serbest avukatlık yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü. Dernek, Demirtaş’ın başkanlığı döneminde, faili meçhul cinayetlerin üzerine giden bir politika izledi. Aynı dönemde, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Uluslararası Af Örgütü Diyarbakır Şubesi derneklerinin kurucuları arasında yer aldı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Uluslararası Af Örgütünün Türkiye Şubesi yöneticiliklerinde bulundu.

2007 yılında Demokratik Toplum Partisi’nde (DTP) aktif siyasi mücadelesine başlayan Demirtaş, aynı yıl gerçekleştirilen genel seçimlerde, DTP ve Türkiye demokrasi güçlerinin ortak ‘Bin Umut Adayları’ Diyarbakır listesinden 23. Dönem Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşturulan DTP grubuna katıldı, grup başkanvekilliğini üstlendi.

2009’da DTP’nin kapatılmasının ardından milletvekillerinin Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) geçişi sonrası toplanan olağanüstü kongrede Gültan Kışanak ile birlikte BDP Eşbaşkanlığına seçildi.

2011 Türkiye Genel Seçimleri’nde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Hakkari adayı olan Demirtaş, 24. Dönem Milletvekili seçildi.

Atşkes ve barış sürecinde BDP Eş Genel Başkanlığı görevine devam eden Demirtaş, 22 Haziran 2014’te, Figen Yüksekdağ ile birlikte Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eş Genel Başkanı seçildi.

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde HDP adayı olan Demirtaş, hem 7 Haziran hem de “tekrar seçim” olarak nitelenen 1 Kasım seçimlerinde milletvekili olarak meclise girdi.

20 Mayıs 2016’da hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle Demirtaş hakkındaki 90’dan fazla dosya da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Demirtaş hakkında iki kez müebbet ve 486 yıl hapis cezası isteniyor.

4 Kasım 2016 Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim eylemlerine yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için gözaltına alınan Demirtaş hakkında,  “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “terör örgütü üyesi olmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “örgüt adına suç işlemek”, “Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “Türk milletini, Cumhuriyet'i ve TBMM'yi alenen aşağılamak”, “Cumhurbaşkanı'na hakaret”, “devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak”, “terör örgütü PKK propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefet”, “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”,” 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet”, “hakaret”, “suç işlemeye alenen tahrik”,” kanunlara uymamaya tahrik”, “kamu görevlisinin aleyhine iftira”, “suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme”, “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs” suçlamaları bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.