1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Tülay Hatimoğulları, Gelin Barış ve Diyalog Kapılarını Açalım!
Tülay Hatimoğulları, Gelin Barış ve Diyalog Kapılarını Açalım!

Tülay Hatimoğulları, Gelin Barış ve Diyalog Kapılarını Açalım!

DEM Parti ve demokratik kitle örgütleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü için Kars’tan ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ başlattı.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve demokratik kitle örgütleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü için Kars’tan ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ başlattı.

1 Şubat’ta başlayıp 15 Şubat’a kadar devam edecek yürüyüşe ilişkin Kars’ta DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars’taki bir otelde düzenlenen toplantıya DEM Parti milletvekilleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

dem-parti-003.jpeg

HATİMOĞULLARI: KÜRT SORUNU BİR STATÜ SORUNUDUR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları toplantıda, “Bu yürüyüşün en temel amacı Sayın Öcalan üzerinde İmralı’da devam eden tecridin kaldırılması, Sayın Öcalan için özgürlüğün olanaklarının açılması, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yönetimlerle çözümünü kapısının açılmasıdır" dedi.

Hatimoğulları, "Kürt halkı her fırsatta barış elini uzattı. Kürt halkı, ödenen bütün ağır bedellere ve kayıplara rağmen her seferinde barış elini uzattı. Bugün burada Kars’tan bu yürüyüşü başlatmanın çok önemli bir anlamı var. Kars, farklı halkların ve inançların yaşamlarına beşiklik etmiş kadim bir kentimizdir. Burada Azeriler, Terekemeler, Caferiler, Kürtler, Türkler, Aleviler her halk ve inançtan insanın barış ve huzur içerisinde yaşıyor" diye kaydetti.

Kürt sorununun bir statü sorunu olduğunu ifade eden Hatimoğulları, "İktidarlar, kendi iktidarlarındaki koltuklarını sağlamlaştırmak için Kürt sorununu devam etmesini, çatışmaların devam etmesini istiyor. Asker cenazelerinin, Kürt gençlerinin cenazelerinin bu ülkeye gelmesini istiyor. Oysa Türk anası da Kürt anası da bu saldırıların, çatışmaların ve savaş atmosferinin biran önce bitmesini canı gönülden istiyorlar. Ama anaların sesini duyan yok. Halkın sesini duyan yok. Bu yürüyüşün bir amacı da toplumda bu kanayan yaranın radikal çözümünü sağlanabilmesinin önünü açmaktır. Bizler DEM Parti olarak bu yürüyüşe desteğimizi sunuyoruz” dedi.

‘KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR’

Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Buradan çağrımızı Türkiye’deki yüreği barıştan, adaletten, eşitlikten yana olan bütün insanlara. Aydınlar, yazarlar, sanatçıları, demokratik kitle örgütlerini, emek-meslek örgütlerini, bu sorunun çözümü için bu çorbada kendilerinin de bir tuzu olması için davet ediyoruz. Kürt sorununu çözen bir Türkiye'nin Ortadoğu’da neden savaşların çözümüne de katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kürt sorununu çözmüş bir Türkiye, toplum olarak kendi toplumsal bütünlüğünü daha güçlü bir şekilde sağlar. Bugün Ortadoğu’nun dört bir yanında yükselen savaş seslerine toplumsal anlamda güçlü birliktelikle hep birlikte bizler bir karşılık verebiliriz. Barışla karşılık verebiliriz. Bunun için de aynı zamanda Ortadoğu’da artan bu savaş ve çatışmaların Kızıldeniz’de savaş gemilerinin, namlularının halka döndüğü bir atmosferde toplumsal bütünlüğümüzü sağlamak, kendi iç sorunlarımızı çözmek, Kürt sorununu çözmek, bizleri toplumsal olarak bu küresel saldırılara karşı da çok daha güçlü kılacaktır.

Gelin müzakere kapılarını açalım. Gelin barışın ve diyalog kapılarını açalım. Aynı sorumluluklar uluslararası insan hakları kuruluşlarına, CPT’ye buradan sesleniyoruz; İmralı tecridi için daha çok adım atılmalı. Kürt sorununun çözülmesi için daha çok rol ve misyon üstlenilmelidir. Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Bu coğrafya kan, gözyaşına ve acıya fazlasıyla doydu. Artık bizler hep birlikte barış istiyoruz. Bu büyük yürüyüşün de barışın kapısını aralayacağına olan inancımla hepinizi selamlıyorum. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

KARS'TA YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Kars'ta basın açıklamasının ardından parti yetkilileri ve yürüyüşe katılanlar alkışlarla DEM Parti İl Başkanlığına yürümeye başladı.

dem-parti-004.jpeg

ESNAF ZİYARETİ

'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' kapsamında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri ve yürüyüşe katılanlar Kazımpaşa ve Faikbey caddeleri ile Digor Durağı'nda esnaf ziyareti yaptı.

Parti yöneticileri ve milletvekilleri yürüyüş kapsamında yarın Iğdır'a gidecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler