1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Tarihi ‘Aynalı Köşk’ İcradan Satıldı
DEM Parti'nin 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' İkinci Gününde

DEM Parti'nin 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' İkinci Gününde

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Kars ve Van'dan başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’ ikinci gününde devam ediyor.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Kars ve Van'dan başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’ ikinci gününde devam ediyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve çok sayıda milletvekilinin katılımıyla önceki gün Kars'tan start alan yürüyüş devam ediyor.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için yapılan ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ ikinci gününde Kars/Digor- Iğdır güzergâhında devam ediyor.

DEM Parti milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerinden oluşan heyet, Kars’tan Digor’a geçti.

dem-parti-003.jpg

DİGOR KATLİAMI’NIN YAŞANDIĞI YERE KARANFİL BIRAKILDI

Siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, yürüyüş kapsamında bugün Kars’ın Digor ilçesinde 1993 yılında 17 kişinin katledildiği yeri ziyaret etti.

Yürüyüşçüler, saygı duruşunun ardından Digor Katliamı’nın yaşandığı yere karanfil bıraktı.

ozgurluk-yuruyusu.jpg

YÜRÜYÜŞ KOLU IĞDIR'A ULAŞTI

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Kars'tan başlatılan ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nünde yer alanlar, Digor ve Tuzluca'nın ardından Iğdır’a ulaştı.

Yürüyüşün 15 Şubat'ta Öcalan'ın doğduğu Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara köyünde sona ereceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler