1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Yol Çalışmaları Devam Ediyor
DEM Parti, 'Kars ve Digor' Eşbaşkan Adaylarını Tanıttı

DEM Parti, 'Kars ve Digor' Eşbaşkan Adaylarını Tanıttı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars İl Örgütü, Kars ve Digor Belediye Başkan adaylarını il başkanlığında düzenlenen halk toplantısı ile tanıttı.

A+A-

DEM Parti, 'Kars ve Digor' Eşbaşkan Adaylarını Tanıttı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars İl Örgütü, Kars ve Digor Belediye Başkan adaylarını il başkanlığında düzenlenen halk toplantısı ile tanıttı.

Kars Valiliği’nin toplantı ve yürüyüş yasağı gerekçesiyle kente konvoyla girişleri engellenen eşbaşkan adayları davul zurna eşliğinde ve sloganlarla il başkanlığına geldi.

DEM Parti Kars İl Eşbaşkanı Seyfettin Gönel, Kars’ta Arzu Savaş Derman ve Kenan Karahancı, Digor'da da Ülker Özadikti ve Adem Oyman'ı belediye eşbaşkan adayı olarak tanıttı.

dem-parti-002.jpg

..haberin uzantısı

‘ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’ KARS’TAN BAŞLAYCAK

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars’ta yarın startı verilecek ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne dair konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, ‘Öcalan'ın özgürlüğü ve tecridin kırılması için yola çıkıyoruz" dedi.

cats-001.jpg

İmralı’da cezaevinde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle Kars ve Van’dan başlatılacak olan yürüyüşün Urfa’nın Amara köyünde son bulacağı belirtildi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 1-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ‘Özgürlük Yürüyüşü’ hazırlıkları için Kars’a geldi.

Yarın saat 12.00'de Kars’ta yapılacak olan açıklama sonrası milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yürüyüş başlatılacak.

HATİMOĞULLARI'NDAN ÇAĞRI

"Büyük Özgürlük Yürüyüşü"ne destek çağrısında bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin il binasında yaptığı açıklamada, "Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesi, Sayın Öcalan'ın özgürlüğü ve tecridin kırılması için yola çıkıyoruz. Bu büyük yürüyüşün yarın iki noktadan startını veriyoruz. Yürüyüşümüzün temel amacı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi ve annelerimizi dışarıda başlattıkları Adalet Nöbetine destek de içeriyor. Kürt sorununun çözülmemesi nedeniyle çok acılar çekildi. Bizler, Kürt sorunun barışçıl demokratik çözümü için elimizden gelen çalışmayı parlamentoda, kentlerde ve sokaklarda yapmaya devam edeceğiz. Buran bir kez daha sesleniyoruz, açlık grevleri acı bir tabloya dönmeden umarım bir yol açılır. Biz, işte bunun için bu özgürlük yürüyüşünü başlattık. Tüm halkımızı destek vermeye ve dayanışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler