1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış '2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Geri Sayım Başladı
Şehir, Devlet Derken ‘Bölge Hastanesi’nin Temeli Atıldı

Şehir, Devlet Derken ‘Bölge Hastanesi’nin Temeli Atıldı

Sağlık Bakanlığı’nda bütçe yetersizliği nedeniyle ihalesi üç defa iptal edilen Kars Devlet Hastanesi’nin temeli önceki gün tartışmaların gölgesinde atıldı.

A+A-

Bütçe yetersizliği nedeniyle son bir yılda üç defa ihalesi iptal edilen Kars Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı.

Sağlık Bakanlığı’nda bütçe yetersizliği nedeniyle ihalesi üç defa iptal edilen Kars Devlet Hastanesi’nin temeli önceki gün (2 Mayıs) tartışmaların gölgesinde atıldı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, son bir yılda dördüncü defa düzenlediği 500 yataklı Kars Devlet Hastanesi projesinin ihalesini 2023 yılının ilk ayında sonuçlandırmıştı. 

Burakcan İnşaat - Zey Yapı iş ortaklığının 1 milyar 925 milyon TL bedelle aldığı ihalenin sözleşmesi imzalanmıştı.

Kars Devlet Hastanesi’nin ihalesi son bir yılda üç defa iptal edilmişti. 

İhalelerin iptal gerekçesi ise “bütün tekliflerin ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” şeklinde açıklanırken; Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı son 6 ayda 25 hastane projesinin ihalesini iptal ettiği kaydedildi. 

3 DEFA İPTAL EDİLEN İHALE VE İSİM MUAMMASI 

Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ve AK Partili Kars vekillerinin 2017 yılında müjde olarak kamuoyuna “şehir hastanesi” olarak paylaştıkları proje, en son bu yılın Ocak ayında “devlet hastanesi” olarak ihale edilip sözleşmeye bağlanırken (?) yaklaşık 3 ay sonra “bölge hastanesi” olarak temeli atıldı. 

ŞEHİR, DEVLET DERKEN ‘BÖLGE’Mİ OLDU

Kars'ta 500 yataklı Devlet (Bölge) Hastanesi'nin temeli atıldı.

500 yataklı Bölge Hastanesi'nin temel atma töreni, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Aydın’ın katılımı ile atıldı. 

Programın açılışında konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, "Kars'a değer katacak projelerden birisi de bugün temelini atacağımız Kars 500 Yataklı Bölge Hastanesi, bizim için heyecanlı bir gün, Karslılar için heyecanlı bir gün çünkü bu önemli yatırımı Karslılar çok arzu ediyordu, bekliyordu. Biz de özlemle bekliyorduk ve bugün bunun temelini atmanın bu yatırımı gerçekleştirmenin sevincini, coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

BAKAN YARDIMCISI GİTTİ, TEMEL SÖKÜLDÜ

Daha sonra söz alan Sağlık Bakan Yardımcısı Sebahattin Aydın, "Görevde bulunduğum süre içerisinde Cumhurbaşkanımız liderliğindeki iktidarlar boyunca tüm Türkiye'de 500 üzerinde ya yeni hastane yapıldı, yada mevcut hastane yenilendi. Bu açıdan bakıldığında yatırım programına alınmış olan 500 yataklı Kars Bölge Hastanesi'nin bugüne kadar gecikmiş olması da biraz üzüntümüz bizim… 2021 yılından beri ihale ediliyor olmasına rağmen elde olmayan nedenlerden bugüne kadar gecikti. Aslında ilk ihaleyle bu yatırım başladığında bitseydi bugün açılışını yapıyor olacaktık. Bu açıda biraz buruk bir tören yaptığımızı düşünüyorum. Ancak şunu da ifade edeyim ki, Ocak'ın 20'sinde ihale yapılmış olmasına rağmen, 2 hafta önce sözleşmesi yapılmasına rağmen, 1 hafta önce yer teslimi yapılmış olmasına rağmen bugün yoğun bir şekilde inşaata başlanmış olması bizim için umut kaynağı, en kısa zamanda tamamlanıp açılacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Törenin ardından kamuoyuna yansıyan görüntülerde; temelin atıldığı işlenmiş demirlerin sökülerek götürüldüğü öğrenildi.

HAKKINDA / Kars Devlet (Bölge) Hastanesi 500 yatak kapasiteli, 100 poliklinik odası, 2. ve 3. Seviye Erişkin yoğun bakım ünitesi için yatak sayısı 37, Yeni doğan yoğum bakım yatak sayısı 45, 12 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi ve 30 diyaliz cihazıyla vatandaşlara hizmet verecek. Hastanenin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Temel atma törenine, Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, AK Parti Kars Milletvekili Adayı Adem Çalkın ile protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı bildirildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler