1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 3 Defa İptal Edilen İhale Sonunda Tamamlandı
3 Defa İptal Edilen İhale Sonunda Tamamlandı

3 Defa İptal Edilen İhale Sonunda Tamamlandı

Bütçe yetersizliği nedeniyle son bir yılda üç defa iptal edilen Kars Devlet Hastanesi’nin ihalesi sonunda tamamlandı.

A+A-

Bütçe yetersizliği nedeniyle son bir yılda üç defa iptal edilen Kars Devlet Hastanesi’nin ihalesi sonunda tamamlandı.

Şehir hastanelerini işleten şirketlere her yıl milyarlarca lira ödeme yapan Sağlık Bakanlığı, bütçe yetersizliği nedeniyle üç defa iptal ettiği Kars Devlet Hastanesi projesinin ihalesini sonunda tamamladı.

ef94b5eb-15c1-428d-b488-71e181885cc4.jpeg

PolitiKARS’ın BirGün’den İsmail Arı’nın özel haberinden derlediği bilgilere göre; Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, son bir yılda dördüncü defa düzenlediği 500 yataklı Kars Devlet Hastanesi projesinin ihalesini sonuçlandırdı. 

İhaleyi, Burakcan İnşaat ile Zey Yapı iş ortaklığının aldığı ve bakanlık ile şirketler arasında 1 milyar 925 milyon TL’lik sözleşme imzalandığı öğrenildi.

İhalelerin iptal gerekçesi ise “bütün tekliflerin ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” şeklinde açıklandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı son 6 ayda 25 hastane projesinin ihalesini iptal etti. İhalelerin büyük bir kısmının iptal gerekçesi, şirketlerin Sağlık Bakanlığı’nın ayırdığı bütçenin çok üzerinde teklif vermesi olarak gösterildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler