Özel'den Bahçeli'ye Tepki, 'Osmaniyeliler, Rizeliler Eşittir, Kürtler Daha Az Eşittir'

Özel'den Bahçeli'ye Tepki, 'Osmaniyeliler, Rizeliler Eşittir, Kürtler Daha Az Eşittir'

CHP lideri Özel, Bahçeli'nin bugün grup toplantısında yaptığı konuşmaya yanıt verdi: "Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz kayyım atıyorsunuz. Manisalılar, Osmaniyeliler, Rizeliler eşittir, sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler daha az eşittir."

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın icraatlarını öven Özel, yerel seçimler için diğer partilere 'işbirliği' çağrısı yaptı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği habere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kürtler daha az eşittir” ifadesine tepki gösterenlere ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verirken şunları söyledi: “Benim dediğim şu, Devlet Bey benim memleketim Manisa'da hemşehrilerimiz oy verip MHP'li bir belediye başkanı seçebiliyor, görevini yapıyor. Osmaniyeliler de Manisalılar gibi eşit yurttaş. Ama Diyarbakır'da, Batman'da, Mardin'de, toplam 54 merkezde Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz kayyım atıyorsunuz. Manisalılar, Osmaniyeliler, Rizeliler eşittir, sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler daha az eşittir. Tekrar ediyorum.”

'UĞRADIKLARI BİRÇOK HAKSIZLIK YÜZÜNDEN ALEVİLER DAHA AZ EŞİTTİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün grup toplantısında yaptığı konuşmaya da yanıt veren Özel, sözlerine şöyle devam etti: "Manisalılar MHP'li bir belediye başkanı seçiyor, görevini yapıyor. Diyarbakır'da, Van'da, Mardin'de Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz kayyum atıyorsunuz. Sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler daha az eşittir.

Camiler ibadethane kabul ediliyor ama cemevleri edilmiyor Sünniler eşittir ama bu uygulama ve uğradıkları birçok haksızlık yüzünden Aleviler daha az eşittir.

'MUHALİFLERE DÜŞMAN HUKUKU UYGULADIĞINIZ İÇİN MUHALİFLER DAHA AZ EŞİTTİR'

Ülkü Ocaklar Taksim'e çıkar ama Cumartesi Anneleri, işçiler, kadınlar Taksim'e çıkamaz. İktidar yanlıları eşittir, muhaliflere düşman hukuku uyguladığınız için muhalifler daha az eşittir."

Özel “baba ocağına dönüş” çağrısına uyan 650 kişiyi temsilen kürsüde yeni katılımcılara rozetlerini takdim etti. “Baba ocağına hoş geldiniz” diyen Özel, kapının herkese açık olduğunu bir kez daha yineledi.

Özel, çatışmaların son bulması için tarihi Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015'de basın açıklaması yaptıktan sonra silahlı saldırı sonucu katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için konuştu.

Özel, "Elçi ailesi adaleti bulduğuna inanana kadar ve cinayetin aydınlatılması Türkan Elçi'nin içine sinene kadar bu işin takipçisi alacağız. Cinayeti işleyen eller yargılanana kadar olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

İMAMOĞLU'NA BİR TEŞEKKÜR DAHA

İstanbul'da Büyükdere'de katıldığı açılıştan bahseden Özel, "Adında Atatürk olan bir yer açtık. Bir tarafı eğitim kurumu, bir tarafı yeşillik. Oraya emek veren ve belediye binası teklifine direnen belediye başkanlarımıza ve İstanbul'da yaptığı muhteşem işlerle İstanbullularn teveccühünü kazanan Ekrem İmamoğlu'na bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

İBB gibi CHP'li belediyeler sosyal belediyeciliğin kitabını yazmaya devam ediyor. Ben dahil bu kadar yakından takip ediyor olmama rağmen bilmediklerim olduğunu öğrendim" diyen Özel, ABB'nin sosyal belediyecilik faaliyetlerini saydı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YEREL SEÇİMDE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Yerel seçimlere yönelik 'işbirliği' mesajı da veren Özel, "Bu belediyeleri İstanbul'da İstanbul ittifakıyla, genel olarak güzel, iyi, dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık. Bundan sonraki süreçlerde de siyasi partilerle işbirliğini konuşmaya ve daha fazla belediyeyi kazanmak için yapacağımız işbirliğine bütün partileri davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel daha önce de 'ittifak' kelimesi yerine 'işbirliği' ifadesini kullanacağını söylemişti.

Sosyalist Enternasyonal liderlerine Gazze için yazdığı mektubu da hatırlatan Özgür Özel, "Filistin'deki katliamı durdurmak için solcular olarak üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız" dedi.

Filistin'e gitme niyetini de tekrarlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şu çağrıyı yaptı: "Asıl görev Erdoğan'a düşüyor. Bütün siyasi parti başkanları olarak mutlaka sınır kapısına gitmemiz, bütün partilerin genel başkanlarıyla kol kola gidip duruşunuzu göstermelisiniz. Tek başına gidip orada bir şey yapmak yerine bütün partilerin iradesini ortaya koymanı bekliyorum. Bu konuda yanıt bekliyorum."

'SENDE VİCDAN VAR MI?'

Erdoğan'ın bir ev sahibi için kullandığı "Sende vicdan var mı" sorusunu da gündemine alan Özgür Özel, BirGün'ün Vakıflar Genel Müdürlüğü hakkındaki zam haberini hatırlattı. Özel, "Vakıflar Genel Müdürlüğü konutlara 2 bin TL'den 18 bin TL'ye çıkararak 9 kat zam yapıyor. Şimdi Erdoğan'a soruyorum: 'Sende vicdan var mı?'" dedi.

"KÜRTLER, ALEVİLER, MUHALİFLER DAHA AZ EŞİTTİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün grup toplantısında yaptığı konuşmaya da yanıt veren Özel, şunları söyledi: "Manisalılar MHP'li bir belediye başkanı seçiyor, belediye başkanı görevini yapıyor. Diyarbakır'da, Van'da, Mardin'de Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz kayyum atıyorsunuz. Herkes eşittir ama sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler daha az eşittir.

Camiler ibadethane kabul ediliyor ama cemevleri edilmiyor Sünniler eşittir ama bu uygulama ve uğradıkları birçok haksızlık yüzünden Aleviler daha az eşittir.

Siz isteyin yarın Ülkü Ocakları Taksim'e çıkar ama Cumartesi Anneleri, işçiler, kadınlar Taksim'e çıkamaz. Muhalif gazeteciler kodesten çıkamaz. İktidar yanlıları eşittir, muhaliflere düşman hukuku uyguladığınız için muhalifler daha az eşittir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler