1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP'li Özgür Özel Adaylığını Açıkladı
CHP'de MYK ve PM Toplandı, Tanju Özcan Dahil 13 İsme 'Af' Çıktı

CHP'de MYK ve PM Toplandı, Tanju Özcan Dahil 13 İsme 'Af' Çıktı

CHP Parti Meclisi (PM) partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiye geri dönmesine karar verdi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiye geri dönüş talebi değerlendirildi.

ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Özcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partiye geri dönüşünün resmi olarak başladığını duyurdu.

Özcan, "Biraz önce ‘Baba Evine’ dönüş talebim ile ilgili konunun bugün CHP MYK’sı ve Parti Meclisi’nin gündemine geleceğini memnuniyetle öğrendim. Yaşanan bu süreçte başarı odaklı bir siyasetçi olarak, paylaşımlarım ve söylemlerim sebebiyle istemeden kırdığım ve üzdüğüm partililerimizden helallik istiyorum." dedi.

DİLEKÇE VERMİŞTİ

CHP'ye geri dönmesi halinde Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde adaylık düşünüp düşünmediği sorulan Özcan, "Tabii, ben ihraç edildiğim zaman da başka bir partiden aday olmayacağımı, ya Cumhuriyet Halk Partisi'nden ya da bağımsız olarak yoluma devam edeceğimi söylemiştim." ifadelerini kullanmıştı.

..haberin uzantısı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.

Toplantıda daha önce partiden ilişiği kesilenlerin "bağışlanma" talepleri ele alınırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile 13 kişinin partiye dönüşleri oy çokluğu ile kabul edildi.

MYK'NİN ARDINDAN PM TOPLANDI

CHP Parti Meclisi (PM) de MYK toplantısının ardından "Tüzük Kurultayı" tarihi ve bağışlanma taleplerini gündeme aldı.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

TÜZÜK KURULTAYI TARİHİ BELLİ OLDU

Tüzük Kurultayı tarihi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yücel, "4 Eylül 2024 tarihinde Parti Meclisimizi Sivas'ta toplama konusunda karar aldık. 5 Eylül 2024 tarihinde Tüzük Komisyonumuz son toplantısını yaparak, 6-7-8-9 Eylül tarihlerinde Tüzük Kurultayımızı gerçekleştirmeyi planladık. 9 Eylül'de Tüzük Kurultayımız sonrasında da Program Kurltayımızın hazırlığına yönelik ilk toplantımızı yapmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

Yücel ayrıca yarın bitecek olan CHP Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvuruları 5 Aralık'a kadar uzatıldığını duyurdu.

13 İSME 'AF' ÇIKTI

Af talepleriyle ilgili de bilgilendirmede bulunan Yücel, "Af talepleriyle ilgili içinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da dahil olduğu 13 arkadaşımızın af talepleri görüşüldü. Ve 13 arkadaşımızın Parti Meclisimizin kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN OLUMLU GÖRÜŞÜ OLDU

Bir gazetecinin "Tanju Özcan'ın af kararıyla ilgili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü mü?" sorusuna Yücel, "Böyle bir görüşme olduğunu biliyorum. Sayın Tanju Özcan'ın affını PM gündemine getirmeden önce böyle bir görüşme yapıldığını biliyorum. Geçmiş dönem Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da af konusunda olumlu bir görüşü olduğunu biliyorum" cevabını verdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler