Meral Akşener 'Altılı Masa'dan Kalktı

Meral Akşener 'Altılı Masa'dan Kalktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir buçuk saat süren Genel İdare Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir buçuk saat süren Genel İdare Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı.

Altılı Masa'dan ayrılan Akşener,  5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda uzlaştığını ancak İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

"İYİ PARTİ KISKACA ALINDI"

Yavaş ve İmamoğlu’nu “göreve çağıran” Akşener’in konuşması özetle şöyle: “En sonda söyleyeceklerimi, en başta söyleyeyim: Geldiğimiz noktada, İYİ Parti bir kıskaca alınmış; bir dayatmaya, mecbur bırakılmış; tıpkı yıllardır, Türk Milleti’ne yapıldığı gibi, ölüm ve sıtma arasında, bir tercihe zorlanmıştır. Ve elbette, buna boyun eğmeyecektir.

“Biz bugünlere; dayatmalara direnerek geldik. Biz bugünlere; kirli pazarlıkları reddederek geldik. Biz bugünlere; alışılmış yenilgilere, karşı çıkarak geldik.

"HALKIN BEKLENTİLERİNİ DİNLEDİK"

"Siyasetimizin merkezine milletimizi alıp memleketimizi karış karış gezdik. Milletimizin hem dert ve isteklerini hem de bizden beklentilerini dinledik. Nasıl ki milletimizin dertlerini dinleyip not edip iktidara duyurduysak, bizden yani muhalefetten beklentilerini de dinlemek için yorulmadan çalıştık.

"5 siyasi parti ile birlikte çok önemli bir adımlar attık. Birçok önemli konuda mutabakat sağladık. Dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Bu doğrultuda 5 siyasi parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdiler.

"ÇABAMIZ REDDEDİLDİ"

"Biz de İYİ Parti olarak milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine şahit olduğumuz ve uzun bir süredir Sayın Erdoğan'a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismi beyan ettik. Bu iki isim Sayın Yavaş ve Sayın İmamoğlu'ydu.

"Ortak cumhurbaşkanı adayının veriye dayalı ve rasyonel bir biçimde belirlenmesini talep ettik ancak  önerimiz reddedildi. Milletimizin haklı beklentilerini masanın kararlarına yansıtma çabamız reddedildi. Anlaşıldı ki kişisel hesaplar Türkiye'ye tercih edilmiştir.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI

"Sayın Mansur Yavaş'a ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Milletimiz sizleri sevdi bağrına bastı. Milletimiz sizi göreve çağırıyor.

"Milletimiz size de ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır. Bu vazife yepyeni bir sayfa açma vazifesidir. Bu vazife sadece bir dayatmayı değil topyekûn bir dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Bu vazife reddedilemez bir vazifedir. Çünkü bu çağrının sahibi millettir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler