1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Millet İttifakı Adayını Belirliyor!
Millet İttifakı Adayını Belirliyor!

Millet İttifakı Adayını Belirliyor!

Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

A+A-

Millet İttifakı'nı oluşturan altı muhalefet partisi lideri Cumhurbaşkanı adayı gündemiyle ilk kez bir araya geldi. Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı başladı.

Bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, bugün 12. kez toplandı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILMASI BEKLENİYOR

Saadet Partisi Genel Merkezi'ne ulaşan ilk isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu'nun ardından genel merkeze ulaşan isimler sırasıyla Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

Akşener'in ardından son olarak sırayla DEVA Partisi Genel Başkanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu genel merkeze ulaşan isimler oldu.

Deprem ve aday listeleri konularının da masaya yatırılacağı toplantıda, belirlenen cumhurbaşkanı adayının kamuoyuna hemen açıklanması beklenmiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak Millet İttifakı toplantısında adayın belirlenebileceğini ama hemen açıklanmayabileceğini söylemişti.

Adayın, bu toplantıda kesin olarak belirlenmesi durumunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararı alması beklenecek.

İSİM AÇIKLANABİLİR

CHP, İyi Parti, Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Parti liderlerinden oluşan Altılı Masa, bugün yapacağı toplantıyla Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak.

Millet İttifakı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir.  Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda altı siyasi partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalıştığını buradan duyurmak isteriz. Halkımız, ülkemizin hak ettiği refaha ulaşma ve yeniden demokratikleşme ümidini altı partinin birliğinde görmektedir. Bu da bize tarihi bir görev yüklemektedir. Biliyoruz ki bu Türkiye’nin kader seçimidir. Halkımız canını, malını, geleceğini, medeni, hür ve refah içinde bir Türkiye’de nefes alma ümidini bize emanet etmiştir.  Halkımız müsterih olsun, altı parti bu görevi layıkıyla tamamlayacaktır.

Bir kez daha ilan ediyoruz ki; Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi âşıklarının adayı olacaktır.” ifadelere yer verildi.

...haberin uzantısı

ADAY NETLEŞTİ

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği kritik toplantı sona erdi. 

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, "...nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geleceğiz" denildi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı, bugün cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bir araya geldi. 

Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası, aday konusunda ortaklaşıldığı bilgisi verilen açıklamada, nihai açıklama için 6 Mart tarihi belirtildi. 

Açıklamada, "Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" ifadeleri kullanıldı.

a0ba4a1f-7042-40d4-9583-280f05d4a572.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler