1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Taksim Gez Parkına O Tarihi Eseri İnşa Edeceğiz"
Kılıçdaroğlu, 'Yolumuza Devam Ediyoruz'

Kılıçdaroğlu, 'Yolumuza Devam Ediyoruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamaları sonrası "Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak" dedi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamaları sonrası "Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün partisinin Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Altılı Masa'dan kalktıklarını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a aday olma çağrısında bulunan Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Akşener'in açıklamaları sonrası "Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

…haberin uzantısı

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cuma günü yaptığı açıklamada CHP lideri Kılıçdaroğlu ve diğer liderleri suçlayarak "Altılı Masa"dan çekilmesinin ardından gelişmeleri bir video kaydıyla yorumlayan Kılıçdaroğlu "Soframızı büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

Twitter hesabından yayımladığı videoda Kılıçdaroğlu, Akşener'in tutumunu "Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin olmaması gerekirdi" ifadeleriyle değerlendirdi.  

Kılıçdaroğlu'nun video demecinin başlıca mesajları şöyle: 
"[...] biz bu yola çıkarken hep Halil İbrahim sofrasından bahsettik [...] 'Bu sofraya bu ülkenin tüm renklerini davet etmemiz gerekir' dedim. 'Yoksa bu ülke iflah olmaz' dedim. Türkiye'nin bütün renklerini birleştire birleştire kazanmak için yola çıktık. Soframız böylece gittikçe genişledi.

"[...] amaç sadece ceberut sarayı göndermek ya da değiştirmek değildi. Amaç aynı zamanda yeni güzel bir Türkiye oluşturmaktı. Bu sofraya 'O oturmasın bu oturmasın' diyerek sofrayı toparlayamayız. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye'yi değiştiremeyiz. Bu Türkiye'yi 20 senedir yaşıyoruz zaten."

"DİĞER ORTAKLAR MEDYAYA
ÇIKIP HAKARETLER ETMİYOR"

"'Erdoğan gitsin ama Erdoğanizm gelsin' bu da olmaz. Tarihi sorumluluğumuz var bizim. İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. İttifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim. Sürekli aynı olgular birbirini tekrar eden hamleler. Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız."

"BİRLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİM"

"Bana gelince, ben bu saatten sonra değişmem. Ben birleştiririm ve birleştirmeye de devam edeceğim. Sofra büyümek zorunda. Bunu da kimse durduramaz. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin, yerinin olmaması gerekirdi. Bu sofraya oturanlar böyle oturdu. Kalkan da ancak bu sebepten kalkacaktır."

KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAYACAĞIZ,
ERDOĞAN'I YENECEĞİZ

"Umudum, niçin bir araya geldiğimizin farkındalığıyla sakin olmamız. Bu sofraya herkesi davet etmemizdir. Birilerinin kalkması yerine, bütün renklerimizin oturmasını sağlamamızdır. Onun için ne ben ne de partimdeki yol arkadaşlarım, herhangi bir gerginliğe izin vermeyeceğiz, alet olmayacağız.

"[...] sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Kimseyi geride bırakmayacağız. Türkiye'nin tüm vatandaşları bu sofraya davetli olacak. Halkımız kaygılanmasın. Biz her şekilde Erdoğan'ı da Erdoğan'ın propaganda makinesini de yeneriz, yeneceğiz. Emin olun, yeneceğiz."

MASADA KALAN PARTİLER

Millet İttifakı'nın Saadet Partisi’nde gerçekleştirdiği toplantının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masadan kalktığını açıkladı. Masada kalan CHP, Saadet, DEVA, Demokrat ve Gelecek Partisi’nin atacağı adım merak ediliyordu.

ORTAK AÇIKLAMA HAZIRLIĞI

Akşener’in açıklamasının ardından beş partinin genel başkanının telefon diplomasisi gerçekleştirerek, durumu değerlendirdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre bu görüşme sonrasında ortak bildiri için genel başkanlar kurmaylarına yetki verdi.
Parti kurmayları arasında ortak metnin hazırlanması için çalışma başlatıldı.

Ortak metnin hazırlanmasının ardından genel başkanların onaya sunulması ve kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

...ilgili haberler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, ortak aday olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çıkıp Altılı Masa'dan kalkarken "göreve çağırdığı" Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından eş zamanlı açıklama yaptı.

MİLLET İTTİFAKI'NA ÇAĞRI

İki büyükşehir belediye başkanının açıklamalarında, hem Kılıçdaroğlu'nun iradesine vurgu yapıldı, hem de Millet İttifakı'na dağılmama çağrısı yer aldı. Yavaş ve İmamoğlu, açıklamalarında birbirlerini etiketledi.

YAVAŞ: KILIÇDAROĞLU’NUN İRADESİ DIŞINDA HAREKET ETMEYECEĞİZ

Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir" dedi.

İMAMOĞLU 'İTTİFAK EKSİLMEDEN BÜYÜSÜN' ÇAĞRISI YAPTI

İmamoğlu ise iki mesajın yer aldığı paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum.

CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler