1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Aksoy Araştırma'dan Son Anket
Meral Akşener 'Altılı Masa'ya Geri Döndü

Meral Akşener 'Altılı Masa'ya Geri Döndü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cuma günü sert bir açıklamayla köprüleri attığı Millet İttifakı'na döndü.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cuma günü sert bir açıklamayla köprüleri attığı Millet İttifakı'na döndü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cuma günü yaptığı açıklama ile Altılı Masa'dan kalktıklarını ilan etmesinin ardından bugün 5 liderin bir araya gelmesi bekleniyordu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ İYİ PARTİ'YE GİTTİ

İYİ Parti Genel Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile görüşen Akşener'in iki ismin yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını teklif ettiği kaydedildi. 

Teklifin ardından 2 genel başkan ve 2 belediye başkanı toplandı. Toplantının ardından Akşener'in de Saadet Partisi Genel Merkezi'ndeki toplantıya katılacağı kaydedildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor.



NE OLMUŞTU / Bir yılı aşkın süredir seçimlerde birlikte hareket etmek amacıyla bir araya gelen Altılı Masa cumhurbaşkanı adaylığında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle dağıldı.

3 Mart 2023 Cuma günü, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Altılı Masa" ile Cumurbaşkanlığı adaylığı konusunda hem fikir olmadıklarını açıkladı.

Açıklamasında "Geldiğimiz noktada, İYİ Parti bir kıskaca alınmış; bir dayatmaya, mecbur bırakılmış; tıpkı yıllardır, Türk Milleti'ne yapıldığı gibi, ölüm ve sıtma arasında, bir tercihe zorlanmıştır. Ve elbette, buna boyun eğmeyecektir ifadesini kullanan Akşener CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a aday olma çağrısında bulunarak "Milletimiz sizi göreve çağırıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler