1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Evren Alankuş, CHP'den Aday Adayı
Kars’ta 'Polis Haftası' Kutlamaları

Kars’ta 'Polis Haftası' Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173’üncü yıldönümü etkinlikleri Kars’ta başladı.

A+A-

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173’üncü yıldönümü etkinlikleri Kars’ta başladı.

Ekinlikler kapsamında İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile beraberindeki kurum çalışanları Türk Polis Teşkilatının 173’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Kars’ta yapılacak etkinlikler hakkında Vali Doğan’a bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirin Vali Doğan, tüm Emniyet Teşkilatının Polis haftasını kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Kars’ta 'Polis Haftası' Kutlamaları Başladı

Kars’ta 'Polis Haftası' Kutlamaları Başladı

İlgili haberler...

"Polis Haftası" Kutlamaları Devam Ediyor

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıldönümü Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kars Emniyet Müdürlüğünce bugün başlayan etkinlikler kapsamında ilk olarak Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. 

Garnizon Şehitliği’nde gazetecilere açıklamada bulunan Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “173’üncü yıldönümünde Türk Polis Teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin bekası için canıyla malıyla, devletin askerleriyle, devletin diğer kurumlarıyla hükümetimizle, hukuk adamlarımızla, adliyesiyle beraber çalışmaya devam ediyor. Bundan sonra da başta Kars olmak için tüm Türkiye’nin huzuru için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 173 yıldönümü kapsamında Cuma namazı öncesi Evliya Camide şehit polisler için mevlit okutulacak.

Kars’ta, Polis Teşkilatı’nın 173. Yıldönümü

Kars’ta, Polis Teşkilatı’nın 173. Yıldönümü

Kars’ta, Polis Teşkilatı’nın 173. Yıldönümü

Kars’ta, Polis Teşkilatı’nın 173. Yıldönümü

Kars’ta, Polis Teşkilatı’nın 173. Yıldönümü

Kars’ta, Polis Teşkilatı’nın 173. Yıldönümü

Engelli Çocuklar Unutulmadı

Kars’ta, Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 173. yıldönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Kars Valisi Rahmi Doğan ve Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. Yılı etkinlikleri kapsamında engellilerin sosyal hayata katılımının sağlanması ve toplumda engellilik bilincinin artırılması amacıyla Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde bir program düzenledi.

Programda bir grup engelli çocuk aileleriyle birlikte resmi araçlarla okullarından alınarak Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Asayiş Şube Müdürü Mehmet Remzi Köpüklüoğlu, Güvenlik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Nail Savran ve şube personelleri tarafından karşılanan engelli çocuklara ve ailelerine yaş pasta ve meyve suyu ikram edildi.

Daha sonra engelli çocuklar TOMA’lara bindirilerek kısa bir gösteri yapıldı. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı diğer araçlara bindirilen engelli çocuklar son olarak Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’nde bulunan kamera odalarını gezerek MOBESE’den kenti izleyip, telsiz konuşması yaptı.

Etkinlik hakkında gazetecilere bilgi veren Asayiş Şube Müdürü Mehmet Remzi Köpüklüoğlu, “Teşkilatımızın kuruluşunun 173. Yıldönümü dolayısıyla Toplum Destekli Şube Müdürlüğü arkadaşlar tarafından bir program düzenlendi. Bu günümüzde engelli çocuklarımızla birlikte olalım, onlara bir gün de olsa polisliği yaşatalım, onların sevinçlerine ortak olalım istedik” dedi.

Köpüklüoğlu, “Biz hep birlikteyiz. Bu farkındalığı yaratmak için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Çocuklarımızı okullarından almak suretiyle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüze getirdik. Buradaki tüm arkadaşlar onları karşılamak suretiyle bu mutlu anımızı paylaştık, pasta kestik. Daha sonra çevik kuvvet araçları, mobese merkezi gibi alanları dolaştırarak mutluluklarına ortak olduk. Kars Emniyet Müdürlüğü olarak engelli çocuklarımıza aileleriyle birlikte katıldıkları için hem kendilerine hem de ailelerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 173. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Polis Evinde İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, şehit aileleri ve emekli emniyet mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Kutlamalarda Son Gün

Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 173. Yıldönümü dolayısıyla Kars Hükümet Konağı önünde program düzenlendi.

Program, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un kutlama mesajları okundu.

Hükümet Konağı önündeki program, Polis Haftası dolayısıyla okullar arasında dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okumasıyla son buldu.

Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 173. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, makamında tebrikleri kabul etti.

Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Bugün 173. Kuruluş yıldönümü kutlanırken Türk Polis Teşkilatı 81 ilde ve 920 ilçede teşkilatlanmış tüm dünyadaki değişim ve gelişmeleri takip ederek her türlü donanıma ulaşmış, personelinin tamamına yakını üniversite mezunu alanında uzmanlaşmış bir kadrodan oluşmaktadır. Türk polisi suç ve suçlarla mücadelede hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş vatandaşının can ve mal emniyeti için canı pahasına görev yapmaktan geri kalmayacak cesarette ve fedakarlıktadır” dedi.

Bitirik, “Türk polisi devletine ve milletine karşı bu görevi devletimizin diğer kurumları ile iş birliği içerisinde ve ahenkle yürütmektedir. Kars Emniyet Müdürlüğü personeli olarak bizlerinde devletimizin bekası ve milletimizin huzuru demokrasimizin yaşaması ve gelişmesi için kanunlar dairesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da canımız pahasına bu kutsal görevi ifa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile dini, devleti, milleti, vatanı, dili uğruna gözünü kırpmadan hayatlarını feda eden şehitlerimizi ve aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli arkadaşlarımıza, gazilerimize, halen görevde olan meslektaşlarımıza ve çok kıymetli fedakar ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve başarı diliyorum” diye konuştu.

Sarıkamış'ta Polis Haftası Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıldönümü, Sarıkamış’ta düzenlenen törenle kutlandı.

Sarıkamış Hükümet Konağı önünde yapılan törende, Atatürk Anıtı’na İlçe Emniyet Müdürü, Kamber Ruhi Yıldırım, çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından başlayan törende konuşan Emniyet Müdürü Kamber Ruhi Yıldırım, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü, büyük Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyeti ve temel değerlerini sonsuza kadar yaşatmak için gerektiğinde gözünü kırpmadan canını ortaya koyan Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıldönümünü kutlamaktan büyük onur ve kıvanç duyduklarını söyledi.

Yıldırım, “Şanla şerefle dolu 173 yılı geride bırakan teşkilatımız, bir buçuk yılı aşan engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanımıyla halkına hizmet vermeye gayret gösteren etkin bir kurum haline gelmiştir. İlçemizde gece gündüz demeden huzur ve güveni sağlayan personelime teşekkür ediyorum. Teşkilatımızı bu günlere taşıyan şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık, emeklilerimize şükranlarımı sunarım” dedi.

Sarıkamış’ta düzenlenen programa, 9’uncu Komando Tugayı Merkez Komutanı Albay Timur Tunçbilek, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili Feramuz Gündüz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program Emniyet müdürlüğünde tebrikler kabul edilmesi, Kazım Karabekir Paşa Cami de şehitler için mevlit okutulmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.