1. HABERLER

  2. SÖYLEŞİ

  3. HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Artı TV'de
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Artı TV'de

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Artı TV'de

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HEDEP'in yol haritasını Artı TV'de Kemal Avcı'nın sunduğu Ankara Gündemi'nde açıkladı.

A+A-

Yeşil Sol Parti 4. Olağanüstü Kongresi’ni yaptı, partinin yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olurken eş genel başkanlıklara Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan seçildi.

hedep.png

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HEDEP'in yol haritasını Artı TV'de Kemal Avcı'nın sunduğu Ankara Gündemi'nde açıkladı.

PARTİNİN İSMİ NEDEN HEDEP OLDU?

Bakırhan partinin isminin neden HEDEP olduğunu şu cümlelerle anlattı: "HADEP, DEHAP gibi partiler Kürt halkının ilk göz ağrılarıydı. Bizim en kitlesel olduğumuz, çok derin duygularla birbirimize bağlı olduğumuz dönemlerdi. O yüzden insanlar ilk gözağrılarını arıyorlar. Seçim sonrası yaptığımız toplantılarda HADEP'i ve DEHAP'ı çağrıştıran isimlerin olması yönünde çok ezici bir talep vardı. Halkın eleştirileri, önerileri bundan sonra daha çok dikkate alınacağı için, HEDEP halkın talebi oldu. "DEHAP dönemi mücadele dolu bir dönemdi, yargının da anti demokratik olsa da etik değerleri vardı. Şimdi etik değerlerden uzak bir yargı ile karşı karşıyayız. Bizim için değişen bir şey olmadı, baskı da devam ediyor, mücadele de devam ediyor" dedi.

HEDEP'İN YENİ YOL HARİTASI NE OLACAK?

Yakın dönemde HEDEP’in yeni yol haritasını halka paylaşacağını söyleyen Bakırhan, şunları da ekledi: Umudu yeşerten bir pratik yürüteceğiz. Yeni dönem şöyle olacak; halkın iradesi kutsalsa herkesin buna saygı göstermelerini sağlamak için bir duruş içerisinde olacağız.

HEDEP’in yeni dönemde ittifaklara bakışını “Siyasi partilerin yan yana gelmesi çok da bir işe yaramıyor, halkın bir araya gelmesi gerekiyor” şeklinde yorumladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler