1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Arslan: “Çok Önemli Bir Koridor Haline Geleceğiz”
İddia | AK Parti ile HEDEP Görüşüyor mu?

İddia | AK Parti ile HEDEP Görüşüyor mu?

Yerel seçimler öncesi aktif olarak partilerinde görev almayan ama genel merkezlerin haberinin olduğu bazı eski siyasetçilerin AK Parti ve HEDEP adına görüşmeler gerçekleştirdiği iddia edildi.

A+A-

Gazeteci Sedat Bozkurt, yerel seçimler öncesi AK Parti ile HEDEP arasında resmi nitelik kazanmamış bir görüşme trafiği olduğunu öne sürdü.

Yerel seçimler öncesi aktif olarak partilerinde görev almayan ama genel merkezlerin haberinin olduğu bazı eski siyasetçilerin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) adına görüşmeler gerçekleştirdiği iddia edildi.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'daki yazısında; 2015'te sona eren çözüm süreci sonrası kurulan bu temasın detaylarını şu ifadelerle aktardı:

"Bugünlerde anayasa meselesine çok yoğunlaşmış bir Erdoğan görüyoruz. 2028 yılında tekrar aday olup kazanmanın peşinde. Bunun teknik zorlukları da var. İlk hedefi kazasız belasız yerel seçimleri atlatmak.

AKP ile HEDEP arasında adı konmamış, resmi nitelik kazanmamış bir görüşme trafiğinden uzun zamandır söz ediliyor. Bu doğru. Kurumsal temsil görevleri olmayan eski siyasetçiler görüşüyorlar. Bu görüşmelerden de parti yönetimlerini haberdar ediyorlar. Dost sohbeti şeklinde geçmiyor bu görüşmeler edindiğim bilgilere göre. AKP’nin yerel seçim destek modellerine HEDEP’liler; siyasi tutukluların serbest bırakılması, kayyum uygulamasının son bulması ve Öcalan’a tecritin kaldırılması gibi somut taleplerle karşılık veriyorlar.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları yerel seçimlere yönelik olası ittifakların mümkün olduğunu ama açık yapılması gerektiğini savunurken bu görüşmelerde özellikle CHP’nin kazandığı seçim çevrelerinde güçlü adaylarla çıkılması konuşuluyor. AKP ile HEDEP arasında var olan bu görüşmeler “partileri ayrı 2 eski dostun sohbetleri” muamelesi görse de bu görüşmelerde elde edilen bilgilerin iletildikleri yerler parti yönetimleri. Alınan yanıtlar da aynı yöntemle paylaşılıyor. Dolaylı bir diyalog söz konusu yani." 

..haberin uzantısı

BAKIRHAN, İKTİDARLA GÖRÜŞMEMİZ OLMADI

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yaklaşan yerel seçimlere yönelik AK Parti ile hiçbir görüşmelerinin olmadığını söyledi.

Bakırhan, “Çözümü mümkün kılacaksa her kesimle yeri gelince görüşebiliriz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili ittifak açıklamasında bulundu.

HEDEP’in yerel seçimlere dönük AK Parti hükümetiyle görüştüğü iddiaları hakkında konuşan Bakırhan, şu anda hiçbir görüşmelerinin olmadığını söyleyerek, “Her kim olursa olsun ne istediğini ve beklediğini net bir şekilde paylaşması kaydıyla ve çözümü mümkün kılacaksa her kesimle yeri gelince görüşebiliriz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler