1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Sayısal Soru Çözmeden "Mühendis" Olunabiliyor
Sayısal Soru Çözmeden "Mühendis" Olunabiliyor

Sayısal Soru Çözmeden "Mühendis" Olunabiliyor

İnşaat mühendisliğine yerleşmek için 2020 yılında baraj 300 bine kadar indi.

A+A-

İnşaat mühendisliğine yerleşmek için 2020 yılında baraj 300 bine kadar indi.

PolitiKARS'ın KRT'den derlediği bilgilere göre, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Özer Akkaş, bu durumun matematik, fizik, kimya sorusu çözmeyen kişilerin bile mühendis olabilmesinin önünü açtığını vurgulayarak, Türkiye’deki deprem tehlikesine dikkat çekti ve “Bu kişilerin yaptığı konutlarında oturabilirsiniz” uyarısında bulundu. Akkuş inşaat mühendisleri arasında işsizliğin yüzde 20’lere vardığının altını çizerek, “İş bulamayan mühendisler  kasiyerlik yapıyor” dedi.

İnşaat mühendisliği bölümü sayısı 2009 yılında 49’ken 2019 yılında 133’e, bölüme ayrılan kontenjan sayısı 5 bin 582’yken 2019 yılında 12 bin 278’e çıktı. ÖSYM’nin son açıkladığı 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu’nda inşaat mühendisliği bölümüne yerleşmek için baraj 300 bin olarak belirlendi. Duruma karşı çıkan İnşaat Mühendisleri Ankara Şubesi barajın 50 bine çekilmesi için imza kampanyası başlattı ve kampanyaya 2 günde 20 bine yakın imza atıldı.  

“Matematik, fizik, kimya sorucu çözmeden öğrenciler bölüme girebiliyor. Bu öğrencilerin değil ÖSYM’nin suçu” diyen İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Özer Akkuş,  Türkiye’deki deprem tehlikesine dikkat çekerek, “Bizim ülkemizde deprem tehlikesi var ve ülkedeki yapı stokunda karar verici kişileri ara eleman olarak değerlendirmek istiyorlar. Yapı güvenliğinin sağlanması yerine piyasa ilişkilerine terk ediliyor. Matematik, fizik sorusu çözmeden bölüme giren ve mezun olan kişilerin konutlarında oturabilirsiniz” uyarısında bulundu.

Akkuş mühendislerin ara eleman olarak kullanılmak istendiğini vurgulayarak, “Bizim ülkemizde deprem tehlikesi var ve ülkedeki yapı stokunda karar verici kişileri ara eleman olarak değerlendirmek istiyorlar. Yapı güvenliğinin sağlanması yerine piyasa ilişkilerine terk ediliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.