1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Korku Dolu Saatler... Güngören Otel'inde Yangın!
Ayhan Bilgen'e Kars'ta Coşkulu Karşılama

Ayhan Bilgen'e Kars'ta Coşkulu Karşılama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, yerel seçim çalışmalarının startını kentte düzenlediği turla verdi. 

A+A-

Seçim çalışmalarının startını kentte attığı turla veren HDP Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, “Kars’ın şura geleneğini yaşatacağız. Kaynakları yakınlarımıza nasıl dağıtırız diye değil, ‘nasıl yeni kaynaklar buluruz’un derdine düşeceğiz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, yerel seçim çalışmalarının startını kentte düzenlediği turla verdi. 

Sabah saatlerinde Kars’a gelen Bilgen’i, havaalanında partililer karşıladı. Ardından uzun bir araç konvoyu kent merkezine doğru hareket ederek HDP il binası önüne kadar geldi. Konvoyun geçtiği yerde halk, Bilgen’i zafer işaretleri ve alkışlarla karşıladı. HDP il binası önünde toplanan yüzlerce kişi ise Bilgen’i alkış ve zılgıtlarla karşıladı. 

‘KARS’A ÖNEMLİ HİZMETLERİN YAPILMASI GEREKİYOR’ 

İl binasına geçen Bilgen, burada kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’nin normal bir dönem yaşamadığını söyleyen Bilgen, yerel seçime de resmi olarak bitmiş bir Olağanüstü Hal’in (OHAL) gölgesinde girdiklerini söyledi. Ülkenin içerisinde bulunduğu kriz ve kaosların farkında olduklarını; ancak demokrasi için bu mücadeleyi yürütmek gerektiğini ifade eden Bilgen, şöyle devam etti: “Demokratik dönüşüm kanallarının ciddi bir biçimde işletilmesine ihtiyaç var. İyi yönetim, yolsuzlukla mücadele ve halkın iyi bir hizmet alması için önümüze önemli bir imkan çıkmıştır. Bu kent, ne yazık ki bugüne kadar hak ettiği hizmeti almamıştır. Yerel yönetimler bize sadece klasik bir yönetim imkanını değil, halkın kendi kendini yönetmesinin de olanaklarını sunuyor. Halkın imkanlarının halk için kullanılması, kaynaklarının verimli kullanılması gibi önemli hizmetler yapılması gerekiyor. Kars neredeyse ABD’nin Teksas’ı ile karşılaştırılıyor. Burası, kamu imkanlarının peşkeş çekildiği ve tüm imkanların bir grup çeteye peşkeş çekildiği bir yer olmuştur. Bu kent, bunu hak etmiyor. Bu kent tüm kimliklerin, inançların bir arada barış içerisinde yaşadığı bir kenttir. Bu kent; tarihi zenginliğin, kültürel çoğulculuğun olduğu bir kent. Bu kentin, artık göç veren değil, göç alan bir cazibe merkezine dönmesi gerekiyor.” 

‘KENDİ KENDİMİZİ YÖNETECEĞİZ’

Kars’ta zor koşullarda siyaset yaptıklarını belirten Bilgen, kentte neredeyse üç dönem seçilen siyasetçilerin tamamının cezaevinde olduğu bir dönemde seçime gidildiğini dile getirdi. Tüm bu zorluklara rağmen sandıkta ortaya çıkacak tablonun, şehrin kaderini değiştireceğine inandıklarını kaydeden Bilgen, “Daha adil bir yarışın olması için elimizden geleni yapacağız. Seçim çalışmalarımızı kenti rahatsız etmeden yapacağız. Nezaket ve toplum neyi hakkediyorsa onu halkımızın önüne sunacağız. Biz, bu şehri birlikte yönetmeye talibiz. ‘Bize oy verin, en iyisini biz biliriz, yanımızdakini zengin edeceğiz’ demiyoruz. Kendi kendimizi yöneteceğimizi söylüyoruz. Kars’ın şura geleneğini yaşatacağız. Halkımız kendi mahallesinde yapılacaklar için kendisi karar verecek, geniş bir şurayı hayata geçireceğiz. Kaynakları yakınlarımıza nasıl dağıtırız diye değil, ‘nasıl yeni kaynaklar buluruz’un derdine düşeceğiz” diye konuştu. 

bilgen.jpg

Bilgen, son olarak öğrenci ve kent dışında yaşayan Karsılılara seslenerek oy kullanabilmeleri için kayıtlarını kente aldırmalarını istedi. 

Bilgen konuşmasının ardından halkla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler