1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Vali Öksüz’ün Kurum Ziyaretleri
HDP, Bilgen'in İstifasını Kabul Etmedi

HDP, Bilgen'in İstifasını Kabul Etmedi

HDP MYK, Roboski davasının AİHM tarafından reddedilmesine "ihmaller"in neden olduğu gerekçesiyle Grup Başkanvekilliği’nden ayrılan Ayhan Bilgen’in istifasını kabul etmedi.

A+A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görüşülen Roboski davasının “reddedilmesi”nin ardından partideki görevlerinden ayrıldığını duyuran Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in istifası kabul edilmedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in istifa kararı, Roboski davası, AİHM’in Demirtaş kararı ve TBMM çalışmaları gündemiyle toplandı. Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in durumunu görüşen MYK, Bilgen’in istifa kararını reddederek tüm görevlerine devam etmesi kararını aldı.

Bilgen’in “Roboski davası’nı gerekçe göstererek aldığı istifa kararını değerlendirmeye alan MYK, Roboski davasının AİHM sürecinde yaşanan hukuki ihmalleri araştırmak için de bir komisyon kurulmasına karar verdi. İhmali olan kişi ve kurumları açığa çıkarmak ve kamuoyunu aydınlatmak amacıyla kurulan komisyonda milletvekilleri ile parti yöneticileri yer alacak.

İlgili haber...

Ayhan Bilgen, HDP Kars’ta İddialı

HDP Grup Başkanvekili Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, yerel seçim ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP yönetici ve çalışanlarına yönelik gözaltı ve tutuklamalara tepki gösteren Bilgen, HDP’nin Kars’ta ikinci parti olduğunu ifade ederek baskıların HDP’nin önünü kesemeyeceğini söyledi.

HDP Kars İl Başkanlığı’nda açıklama yapan Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Kars’ın belediyesine talip olanların önce Kars’a neyi reva gördükleriyle yüzleşmesi gerekiyor. Dün açıklanan bir televizyon kanalının habercilik dalında aldığı ödülün haber kaynağı Kars’tır. Kars’ta yapılan “Hastane var doktor yok – Taşımalı sağlık sistemi” başlıklı haberle bir muhabir ödül alıyor. Bu aslında bu şehir açısından utanç verici bir durumdur. Aslında haberciler, muhabirler açısından tebrik edilecek bir durumdur, bunu ortaya çıkarttıkları, bunu paylaştıkları, bunu bütün dünyaya duyurdukları için ama Kars’ı bu şekilde dünyaya duyurmakta aslında bu ülkeyi yönetenler açısından bir ayıptır. Yani sağlık hizmetlerinin hangi standartlarda verilmesi gerektiğine dair çok net bir tablo varken bunu Karslılara çok görmek ve Karslıları bir biçimde ya Erzurum’a mahkum etmek ya ameliyat yapılamayan hastanelere mahkum etmek yada kayıp röntgen cihazları, x-ray cihazlarıyla aslında halkın sağlığıyla oynamak bir sorumsuzluktur.

Eğitimden Kars’a düşen pay ortada, sağlıktan düşen pay ortada, Kars’ın ulaştırma hizmetlerinden aldığı pay ortadayken gelip belediyeye talip olmak aslında Karslıya sağlıkta, eğitimde neyi reva görüyorlarsa belediyecilikte de onu reva göreceklerinin ilanıdır.

Önce genel hizmetlerden Kars’ın payına neden bu kadar az düştüğünün hesabını versinler Karslılara sonra dönsünler ‘biz belediyeyi alırsak daha iyi hizmet vereceğiz’ iddiasıyla ortaya çıksınlar. Bu mesele şahıslar meselesi değildir. Önce zihniyet meselesidir, kamu kaynaklarını adil paylaşma meselesidir.

Kars’ta iki büyük partiden birisidir HDP, AKP ile bizim aramızda şehir merkezindeki oy farkı 500 civarındadır. Dolayısıyla seçim doğal olarak iki parti arasında geçecektir. Bu seçimde eğer değişimden yana isek, değişimden yana olan herkes HDP’den yana olacak, HDP’ye destek olacak ve HDP’nin belediyecilik anlayışının nasıl bir hizmet, nasıl bir adalet, nasıl bir yolsuzlukla mücadele anlamına da geldiğini herkes görecektir. Biz aday başvuru takvimimiz henüz daha devam ettiği için kişiler üzerinden herhangi bir tartışma asla yapmıyoruz, isteyen herkes gelip partimizden aday olabilir. Bu partinin ilkeleri doğrultusunda mücadele etmek, hizmet etmek isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler