Ayhan Bilgen: 'Kars Kazansın, Ülke Kazansın'

Ayhan Bilgen: 'Kars Kazansın, Ülke Kazansın'

​​​​​​​Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, yaklaşan yerel seçimler öncesi açıklamada bulundu.

A+A-

Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, güncel gelişmeler ve yerel seçimler hakkında açıklamada bulundu.

Bilgen, HDP Kars il binasında ki açıklamada;  “Hem bölgesel sorunlar, Ortadoğu’da yaşanan kriz hem dünyada yeni arayışlar Türkiye siyasetini de doğrudan etkiliyor. Biz özellikle Ortadoğu’da barışın biran önce tesis edilmesi, Filistin sorununun barışçıl yollarla çözülmesi Suriye’de Kürtlerin, Türkmenlerin, Arapların, Sunni yada Nusayri herkesin haklarının gözetildiği bir barış ortamının önce tesis edilmesinin Türkiye’nin barışını da Türkiye’nin demokratikleşmesini de çok ciddi bir şekilde hızlandıracağının düşüncesindeyiz. Biz elbette yerel seçimlere giderken siyasetin sadece partiler arası bir polemik düzeyinden çıkması ve ülke yararının, şehrin insanca yönetimi, hak ve özgürlüklerin tesis edilmesi, hizmetin en kaliteli ve en nitelikli hizmetin verilmesini önemsemek zorundayız. Biz Kars’ın bu halde olmasının sorumlularının bir daha halktan onay alabileceğini asla düşünmüyoruz. Bu şehir çok daha iyisini hak ediyor. İnsanca yaşanabilir, sokaklarında dolaşılabilir, gelir seviyesi yükselmiş, turizm potansiyelinin hak ettiği karşılığı aldığı bir Kars’ın mümkün ve zorunlu olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

20 Kasım itibariyle seçimler ile ilgili aday adayı başvurularını almaya başlayacaklarını kaydeden Bilgen, “Hem güçlü olduğumuz ilçelerde hem il merkezinde HDP en güçlü adaylarla seçime girecek ve yarışı ipi göğüsleyerek bitirmek, Kars halkına layık olduğu en güzel hizmeti verecek kadrolarla göreve talip olacaktır. Biz elbette ki tabanda, toplumda ittifakı şehirde değişimi sağlayacak, yolsuzluğu bitirecek, şehrin borç batağına sürüklenmiş olmasının önüne geçecek ve şehre layık olduğu hizmeti sunacak ekiplerin ortaya çıkmasında Kars halkının da tabanda, toplumda kendi ittifakını kendisinin gerçekleştireceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde aday başvuru takvimimiz başladığında HDP’nin en güçlü adaylarla halkın önüne çıkacağının bir kez daha altını çizmek istiyoruz.” diye konuştu.

“Sadece kimlikler ve ayrışmalar üzerinden hareket edersek bu gerilim sadece şehre kaybettirir, bizse Kars kazansın, bütün ülke kazansın istiyoruz.” ifadesini kullanan Bilgen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kars hizmete susamış bir şehir ve aslında yıllardır ihmal edilmiş, hem kötü yönetim hem merkezin ihmali dolayısıyla layık olduğu, hak ettiği hizmetin karşılığını alamamış bir şehir. Dolayısıyla bunun artık takdir edilmesi ve bu şehirde sadece kimlikler üzerinden eski ezberler, ön yargılar üzerinden değil. Şehre kim iyi hizmet edecekse onun yanında olma, ona destek olma ve şehri birlikte yönetme anlayışıyla bir tercihin, bir iradenin gelişeceğini düşünüyoruz. Yani burada asla partizan refleksler içerisine girmeden reel olarak sandıktaki iradeyi görüp bu iradenin gereğini en güçlü biçimde ortaya koymak zorundayız. Yoksa sadece kimlikler ve ayrışmalar üzerinden hareket edersek bu gerilim sadece şehre kaybettirir, bizse Kars kazansın, bütün ülke kazansın istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler