1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 15 Tutuklu Daha 'Ölüm Orucu'na Başladı
15 Tutuklu Daha 'Ölüm Orucu'na Başladı

15 Tutuklu Daha 'Ölüm Orucu'na Başladı

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 30 Nisan’da 15 tutuklu ölüm orucuna başlamıştı. 15 kişilik ikinci bir grup da, bugün itibariyle ölüm orucu eylemine başladı.

A+A-

PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başlayan süresiz dönüşümsüz açlık grevindeki tutuklulardan 15'i, 30 Nisan'da eylemlerini ölüm orucuna çevirmişti. 15 kişilik ikinci bir grup da, bugün itibariyle ölüm orucu eylemine başladı.

15 kişilik ölüm orucu grubunda yer alan tutukluların isimleri ve bulundukları cezaevleri şöyle:

Kandıra Cezaevi'nden Yaşar Cinbaş, Muhammed İnal, Diyadin Akdemir ve Engin Kahraman, Bolu F Tipi Cezaevi'nden İbrahim Doğan, Ahmet Emin Eren ve Mustafa Taştan, Patnos Cezaevi'nden Senar Efe, Burhan Şık, Faysal Atak ve Şafii Kayhan, Tekirdağ 1 No'lu Cezaevi'nden Reşat Özdil, Tekirdağ 2 No'lu Cezaevinden Zeki Bayhan ve Yılmaz yıldız, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Sait Öztürk.

30 Nisan'da 15 kişilik ilk grubun başlattığı ölüm orucu 11'inci gününde devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler