1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Tutuklu Anneleri'ne Polis Müdahalesi
'Tutuklu Anneleri'ne Polis Müdahalesi

'Tutuklu Anneleri'ne Polis Müdahalesi

Gebze Hapishanesinde açlık grevindeki çocuklarına destek amacıyla hapishane önünde bulunan kadınlar, polisin sözlü ve fiziki şiddetine maruz kaldı.

A+A-

Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde açlık grevlerine dikkat çekmek için bulunan kadınlar, polis şiddetiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

Polis, dün öğleden sonra gerçekleşen olayda, zaten yürüyerek uzaklaşmaya çalışan kadınları itti, copla vurdu ve hakaret etti.

Kadınlara yönelik şiddete dün akşam sosyal medyadan “#AnnelerDirenişte” etiketiyle tepki gösterildi.

Valilik: Soruşturma başlatıldı

Kocaeli Valiliği konuyla ilgili açıklamasında, “19 Nisan'da eylemlere müdahale sırasında yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri hakkında gerekli soruşturma işlemi başlatılmıştır” dendi.

Açlık grevindeki çocuklarına destek vermek ve seslerini duyurmak isteyen kadınlar, 9 Nisan’dan beri Gebze Cezaevi önünde nöbetteydi.

HDP İstanbul örgütü, sosyal medyadan "Bu zulüm yanınıza kalmaz! Tecrite karşı açlık grevinde olan çocukları için, Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemi gerçekleştiren annelere, polis hakaret ederek jopla saldırdı. İnsanlıktan nasibini alamamış bir zihniyetin bu faşizan saldırısı kabul edilemez. #AnnelerDirenişte" açıklamasını yaptı.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) son açıklamasına göre, İmralı Hapishanesi’ndeki Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacı ile 8 Kasım 2018 günü Leyla Güven tarafından başlatılan açlık grevleri halen Türkiye’de 86 hapishanede 3 binin üzerinde mahpus tarafından sürdürülüyor.

Polis şiddeti Meclis’e taşındı

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, polis şiddetini Meclis’e taşıdı.

Hüda Kaya'nın Pazartesi günü işleme girecek olan soru önergesinde, “görüntülerdeki sarı montlu polis amirinin daha önce kendisinin de katıldığı nöbette yine benzer bir provokasyon gerçekleştirdiği” belirtildi.

Önergede, bu amirin kim tarafından yetkilendirildiği soruldu. Ayrıca “hukuku ve haddi aşan bu müdahalenin soruşturulması gerektiği” ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler