1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sonbahar Yağışları Kestane Üreticisinin Yüzünü Güldürdü
Tutuklular 'Ölüm Orucu'na Başlıyor

Tutuklular 'Ölüm Orucu'na Başlıyor

135 gündür açlık grevini sürdüren tutuklulardan 15'i yarından itibaren 'ölüm orucuna' başlayacaklarını duyurdu.

A+A-

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto için açlık grevini sürdüren tutuklulardan 15'inin 30 Nisan'dan itibaren 'ölüm orucu'na başlayacağı öğrenildi.

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan habere göre, PKK ve PAJK'li tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, Türkiye kamuoyunun, sol, sosyalist parti ve kişilerin, aydın ve yazarların açlık grevlerine duyarsız kalmasını eleştirdi. Açıklamada, açlık grevi eylemlerinin bir üst aşamaya çıkarılarak 30 Nisan'dan itibaren ölüm orucuna çevrileceği belirtildi.

Süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemlerinin de devam edeceği belirtilen açıklamada, ölüm orucuna başlayacak 15 tutuklunun isimlerine de yer verildi:

'Nesrin Akgül, Şükran Aydın, Zozan Çiçek, Ardıl Çeşme, Aslı Doğan, Ahmet Anığı, Özhan Ceyhan, Vedat Özağar, İhsan Bulut, Erol Çelik, Ergin Akhan, Enver Durmaz, Ahmet Topkaya, A. Haluk Kaplan, Ferhat Turgay.'

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde başlattığı ve tahliyesinin ardından evinde sürdürdüğü açlık grevi 173’üncü gününde.

Aynı taleple Federal Kürdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde açlık grevine başlayan Nasır Yağız 160, Strasburg’da 14 kişi ve Galler’de İmam Şiş’in eylemi 134, cezaevlerinde 16 Aralık’ta başlayan tutuklular ise 135 gündür eylemde.

HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç'ın partilerinin Diyarbakır il binasında başlattığı eylem de 3 Mart’tan bu yana devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler