1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mersin'de Karakola Bombalı SALDIRI
Uğur Mumcu Ankara'da Anıldı

Uğur Mumcu Ankara'da Anıldı

Ankara'da 24 Ocak 1993'de düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, evinin önünde düzenlenen programla anılıyor.

A+A-

Ankara'da 24 Ocak 1993'de düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, evinin önünde düzenlenen programla anılıyor.

Haberin devamı...

Uğur Mumcu Anıldı

Uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, vefatının 26’ncı yıldönümünde Ankara’da evinin önünde anıldı. Anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Sanatçı Ufuk Karakoç da Mumcu anısına şarkılar seslendirdi. Soğuk havaya rağmen Mumcu’nun anmasına katılan yüzlerce kişi hep bir ağızdan Mumcu adına söylenen şarkılara eşlik ettiler. Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu ile birlikte Mumcu’nun anıtına karanfil bıraktı.

‘GAZETECİLİĞİN SUÇ OLDUĞU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ’

Uğur Mumcu için yapılan anmaya katılan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer Mumcu’yu konuşmaya başladığında her seferinde ayrı bir kategoriye koyduğunu belirterek, “Türkiye’de hem gazetecilik hem de araştırmacı gazetecilik dendiğinde kim akla geliyor derseniz ilk sıraya Uğur Mumcu’nun ismini yazar, altına yirmi sıra boşluk bırakır ondan sonra devam ederim. 26 yıl geçmesine rağmen hâlâ yeri doldurulamayan, cesur ve kalemine her fırsatta sahip çıkmış bir gazeteci. Bugün maalesef gazeteciliğin suç olduğu bir dönemden geçiyoruz. Türkiye tutuklu gazeteciler sıralamasında maalesef dünyada ön sıralarda. Yine de cesur, kalemini satmayan cesaretle ne yazması gerektiğini bilen gazeteciler olduğu sürece bu ülkede basın yeniden özgür olana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

KILIÇDAROĞLU: KATİLLER NEDEN BULUNMUYOR?

CHP lideri Kılıçdaroğlu da anmanın ardından yaptığı açıklamada faili meçhul cinayetlerin yıllar geçmesine rağmen aydınlatılmadığını belirterek, “Bizlerin telefonları saat saat dinlenirken katiller neden bulunmuyor? Ben bunları sormak zorundayım. Benim bu ülkeye karşı sorumluluğum var. Devlet dediğiniz kurum bir siyasi partinin egemenliğinde olamaz. O zaman hanedanlık olur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.