Türkiye’de Covid-19’dan İkinci Ölüm

Türkiye’de Covid-19’dan İkinci Ölüm

Türkiye’de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükselirken, vaka sayısı da 191’e çıktı.

A+A-

Türkiye’de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükselirken, vaka sayısı da 191’e çıktı.

Twitter hesabından Covid-19 salgınıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu bilgileri paylaştı:

“61 yaşında erkek bir hastamızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor. Tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni vakamız var. Hasta sayımız 191’e ulaştı. Riskin önünü birlikte keselim.”

Dün gece de konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Fahrettin Koca, 89 yaşındaki bir hastanın Covid-19’dan hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Koca, söz konusu toplantıda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Toplumu temsilen en yakın takip eden kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. İlk kaybımız olan beyefendiye Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimiz bu ölümü metanetle karşılamalıyız. Salgına dönüşmesi ülkemizde ihtimal dahilinde olan bu hastalığa set çekmenin yolu tedbir almaktır. Umreden ve Avrupa’dan gelenler için tedbir alındı. İzole edilen vakalar bulunmakta. 51 pozitif sonuç toplam vaka 98 olmuştur.”

ERDOĞAN: COVID-19'LA MÜCADELEDE TEBDİRLERİ ORTAYA KOYUYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 salgını nedeniyle yaptıkları zirvenin ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, “Coronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı” sonrası yaptığı açıklamada, geçmişte de salgın hastalıkların baş gösterdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her türlü salgın hastalığa karşı hızlı ve etkin önlem alınması gerekiyor. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceği, gidemeyeceği açıkça ortadadır. Dünyada ağır sonuçları olan salgınlar, aynı zamanda büyük siyasi, sosyal, ekonomik dönüşümlerin de tetikleyicisi olmuştur.”

“İnsanlık tarihi boyunca her dönemde salgın hastalıklar ve tabi hastalıklar çok ciddi can kayıplarına yol açmıştır” diyen Erdoğan, şöyle devam etmişti:

“21’inci asrı Türkiye'nin asrı haline getireceğiz. Bilindiği gibi yeni coronavirüs hastalığı ilk olarak aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Ocak ayının birinci yarısında hastalığın tam teşhisinin konmasının ardından ilk ölüm haberi geldi. Hastalık, Tayland, Japonya ve Amerika’da da görüldü. Ocak ayında da Çin yönetimi virüsün görüldüğü şehirleri karantina alınmaya başladı. Covid-19 Avrupa’da ilk olarak 27 Ocak’ta Fransa’da tespit edildi.”

ALINACAK TEDBİRLER

Erdoğan, Covid-19’a karşı alınacak önlemleri şöyle sıralamıştı:

“Bu çerçevede, biraz önce de, bakanlarımızın, iş dünyasından temsilcilerimizin, resmi-sivil ilgili tüm kurumlarımızın temsilcilerinin katılımıyla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.

- Özellikle yaşadığımız sürecin ekonomimize, piyasaya, üretime, istihdama olumsuz etkisini azaltmak amacıyla, çok önemli kararlar aldık.

- En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz.

- Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılmasını sağlıyoruz.

- Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alacak, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştıracağız. Böylece faaliyetine ara veren iş yerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği verirken, işverenlerin de maliyetini azaltmış olacağız.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.