1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hrant'ın Arkadaşları Yeniden Çağlayan'a Çağırıyor
Türban ve Sakala Özgürlük EYLEMİ

'Türban ve Sakala Özgürlük' EYLEMİ

Ellerinde 'türbana özgürlük' dövizi taşıyan Eğitim-Bir-Sen'li erkek öğretmenler derse 'serbest' kıyafetlerle girilmesi çağrısı yaptı.

A+A-

Ellerinde “türbana özgürlük” dövizi taşıyan Eğitim-Bir-Sen’li erkek öğretmenler derse “serbest” kıyafetlerle girilmesi çağrısı yaparken, eylemlere katılım ise düşüktü.

KARS

Eğitim Bir-Sen üyeleri, İmam Hatip Lisesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, kamuda çalışanlar için kıyafet serbestliği getirilmesini istedi.

Eğitim Bir-Sen Kars Şubesi üyeleri, kamuda çalışanlara kıyafet serbestliği isteklerini duyurmak için Kars İmam Hatip Lisesi önünde toplandı. Kars Şube Başkanı Mahmut Kaan İlgar yaptığı açıklamada ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterdiklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Kars Şubesi Başkanı Mahmut Kaan İlgar, basın açıklamasında: "Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak bugün ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor, işe ve derslere serbest kıyafetle giriyoruz. Burada, 1982 model darbe ürünü, çağdışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz." dedi.

VE TÜRKİYE

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen okul önlerinde öğretmenler için serbest kıyafet eylemi yaptı. Daha çok “türbana özgürlük” talebinin dile getirildiği eylemlerde, ön saflarda türban isteyen erkekler vardı.

İşte türbana ve sakala özgürlük istenen eylemden bazı kareler:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.