Taner Toraman, 'Soba Yakmak' Lüks Olacak

Taner Toraman, 'Soba Yakmak' Lüks Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, 'ekonomik gündem ve hayat pahalılığı' ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, 'ekonomik gündem ve hayat pahalılığı' ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Kars'ta odun ve kömür fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre 3 kat arttığına dikkat çekerek, artık soba yakmanın bile lüks haline geldiğini belirten Toraman, “Doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar sonrası vatandaş kışın nasıl ısınacağını kara kara düşünmeye başladı. Odun ve kömür fiyatları da geçen yıla kıyasla, kış aylarında temel bir ihtiyaç olan ısınma maliyeti vatandaşı çok zorlayacak. Doğalgaz 9 ayda 2.5 kattan fazla, odun ve kömür de 3 misli fiyatlar arttı. Soba yakmak da artık lüks olacak.

KISMAK YETMEZ KOMBİLER KAPANACAK

Elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zamların yanı sıra özellikle doğalgaz kullanmayan ve kırsal bölgedeki vatandaşlarımızın kullandığı sobada yakmak için kullanılan odun ve kömür fiyatlarının da olağanüstü arttığını görüyoruz. Geçen kış, kombisini en düşük seviyede açan vatandaşımız katlanan faturalar nedeniyle bu kış kombisini tamamen kapatacak. Vatandaşlar nisan ayında kapattığı kombisini Ekim ayı ortalarında açtığında bundan sonra hiç zam yapılmasa bile yüzde 111'i bulan zamla karşılayacak. Geçtiğimiz kış 1000-1500 lira olan aylık ısınma maliyeti önümüzdeki kış aylarında hiç zam gelmese bile 2 bin 300 lira olacak.

YERLİ KÖMÜRÜN TON FİYATI

7-8 BİN liraya çıktı. Kömür ve odun fiyatları “Eylül 2021'de kış öncesi sobada yakmalık bir ton odunun fiyatı bin 200 lira ile bin 400 lira iken bugün 3 bin 500 lira ile 3 bin 600 lira oldu. Eylül 2021'de bir ton ithal kömür fiyatı 2 bin 600 lira ile 3 bin lira arasında iken bugün 8 bin ile 8 bin 600 liraya çıktı. Yerli kömürün fiyatı 7 bin 600 lira oldu. Kömür fiyatları ortalama yüzde 190 ile yüzde 230 oranında arttı.

HALKIMIZI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Böyle bir durum ortadayken kara kışta vatandaşlarımıza Allah yardım etsin. Gerçekten zor bir döneme giriyoruz Asgari ücret ve altında maaşla hayatını devam ettiren binlerce vatandaşımız ve emekli ve işsizlerimiz soğuktan donacaklar. Beslenmeleri için yetiştiremedikleri gıda için mi yoksa ısınmak için kömür ve oduna mı para ayırsın. Hükümet konuyu acil olarak ele almalı yaklaşan ağır kış koşullarına hazırlanan vatandaşlara destek vermelidir yâda sübvanse uygulamalıdır. Aksi takdirde Karslı hem şehirlilerimizi zor günler ve aylar beklemektedir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler