1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars, Ardahan ve Erzurum'da Soğuk Hava Etkili Oluyor
AK Parti'ye ‘Kitap Dağıtımı’ Eleştirisi

AK Parti'ye ‘Kitap Dağıtımı’ Eleştirisi

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, okullara AK Parti milletvekili Ahmet Arslan tarafından basımı yapılan “yardımcı ders kitabı”nın dağıtımını eleştirdi.

A+A-

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, okullara AK Parti milletvekili Ahmet Arslan tarafından basımı yapılan “yardımcı ders kitabı”nın dağıtımını eleştirdi.

PolitiKARS’ın Tacettin Durmuş’ın haberinden derlediği bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında il başkanı Toraman, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda; “Herkes, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ayrıcalık tanınamaz" ilkesi 10. madde de belirtilmiştir.

taner-toraman.jpeg

Bu nedenle ülkemizde ve ilimizde sürdürülen eğitim sistemi de bu kapsamda değerlendirilmelidir değerlendirmesinde bulunan Toraman, “Okullara, camilere ve kışlalara siyaset girmemelidir.

Geçtiğimiz gün okullarda dağıtılan, üstünde AK Parti Kars milletvekili Sayın Ahmet Arslan'ın fotoğrafının olduğu TYT tüm dersler test kitabının haberi bizlere ulaştı. Kitabı incelediğimizde bir siyasi parti adı kullanılmadığı için gayet memnun olduk ve sayın Ahmet Arslan tarafından reklam yapılsa dahi eğitime destek verildiği için mutlu olduk.

Ancak sonrasında karşılaştığımız manzara bize şunu gösterdi!

Gençlerin eğitimi kadar AK Parti’nin Kars İl Başkanlığı’nda siyaset ve etik eğitimi kurallarını doğru algılaması gerektiğidir. Kitaplar okullara Kars milletvekilinin isminin olduğu poşetler içerisinde, AK Parti İl Başkanı, Kadın Kolları İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı ile beraber dağıtılmış. Bu durumun önüne geçmesi gereken okullara siyaset sokulamaz demesi gereken İl Milli Eğitim Müdürü de bizzat heyete eşlik ederek kitap dağıtımına katılmıştır. 15 Temmuz’da yaşananlardan sonra hala şunu anlamadınız mı? Okullara, camilere, kışlalara siyaset sokulmamalıdır. Okullar gençlerimizin eğitim yuvalarıdır. Sizlerin siyaset arenası değildir. Ellerinizi eğitim yuvalarından çekin. İl Milli Eğitim Müdürüne de buradan tavsiyem devletin bürokratısınız. Okullarda eğitimin kalitesini arttırmakla uğraşın, siyasi iradenin peşine takılarak eğitimi farklı bir boyuta çekmeyin. Yok bu yapılan yasal diyorsanız ve bizi haksız görüyorsanız okullarda yarın diğer muhalefet partilerine de emsal teşkil etmez mi?

Bizim partili eğitimcilerimiz de geçen sene 3500 adet üniversiteye hazırlık kaynak kitapları dağıttılar. Bu durumu ne bireysel reklam ne de parti reklamı haline getirdik. AK Parti İl Başkanı "bizden önce Tıp fakültesini kazanan öğrencilerimiz parmakla sayılırken bugün dağıttığımız bu kitaplarla 100’lerle ifade ediliyor" demiş.

Ülkede tıp fakültesinden 6 yılda mezun olan doktorlarımıza özlük hak taleplerini dillendirdikleri için uygulamaları beğenmeyen doktorlar varsa başka yerlere giderlerse gitsin diyorlar. Daha dün İzmir Katip Çelebi Üniversitesi yönetimi, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek hizmetine kapıları kapattı. Kampüs içine girmelerine izin verilmeyen belediye ekipleri, üniversite kapısı önünde yemek dağıtımını sürdürdü. Yüzlerce metre kuyrukta bekleyip yemek alan öğrenciler; kaldırımda ve araba lastiklerinin üzerine oturarak toz içinde yemeklerini yiyebildiler.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; “Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, muvakkatiyet için en hakiki yol gösterici ilimdir fendir, ilim ve fennin haricinde yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, delalettir.

Milletimizin siyasi içtimai hayatında, milletimizin fikri terbiyesinde rehberimiz ilim ve fen olacaktır." Siyaset okullarda, camilerde değil, sürdürülmesi gereken alanlarda yapılmalıdır. Bu çifte standart inanıyorum ki 2023 seçimlerinde halkımızın oylarıyla ortadan kaldırılacak ve Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda tarafsız uygulamaya dönüşecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler