Gazeteci Deniz Som Hayatını KAYBETTİ

Uzun süredir Akciğer kanseri tedavisi gören Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som hayatını kaybetti.

Uzun süredir Akciğer kanseri tedavisi gören Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som hayatını kaybetti.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Deniz Som, Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak uyutuluyordu. Som'un sabah saat 06:50'de hayatını kaybettiği açıklandı.

Som'un cenazesi bugün 11:30'da Cumhuriyet Gazetesi'nde yapılacak olan törenin ardından öğle vakti Şişli camisinden alınarak Nakkaştepe'de defnedilecek.

Som'un ölümünün ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri, çalışanları ve Som'un üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de yazarın ailesine ve basın camiasına baş sağlığı diledi.

DENİZ SOM
9 Şubat 1953'te İstanbul'da doğdu. Gazeteciliğe 1973'te Cumhuriyet'te başladı. Meslekte muhabirlikten yazı işleri müdürlüğüne kadar hemen her kademede görev aldı.1987'de Cumhuriyet'ten ayrılarak kısa sürelerle Söz, Hürriyet ve Güneş gazetelerinde ve Nokta dergisinde çalıştı. 1993'te Cumhuriyet'e döndü. 1994'ten itibaren aralıksız olarak “Vaziyet” köşesinde güncel yorumlar kaleme alıyor.

Gazeteciliğe başladığı yıllarda Cumhuriyet ve Akbaba'da karikatürleri de yayınlanan Som, televizyon dizisi “Savcı”nın senaryosunu Tülay Bilginer'le birlikte kaleme aldı. Aralıklarla televizyon ve radyo programları hazırlayıp sundu ve üniversitede temel gazetecilik- araştırmacı gazetecilik dersleri verdi.1977'de TSYD İnceleme Ödülü, 1979'da TGC Röportaj Ödülü, 1987 TGC Röportaj Ödülü, 1997'de Kuvayı Medya Yılın Hasan Tahsinleri Ödülü ve Türk Tabipler Birliği Basın Sağlık Ödülü, 1998'de Kuvayı Medya Yılın Hasan Tahsinleri Ödülü, 1999'da Doğa Savaşçıları Ödülü ve Almanya ADD Ödülü, 2000'de TGC Röportaj Ödülü, 2003'te de Antalya Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Özel Ödülü ve Çevre Mühendisleri Odası Basın Ödülü, aldığı ödüller arasındadır.

Som, 1980'lerde dünyada soyu tükenen deniz kaplumbağalarının Dalyan'daki üreme alanına yapılmak istenen turistik tesisi gündeme getirerek, Yeşiller Partisi'nin kuruluşuna giden yoldaki ilk kitlesel çevre eylemlerinin başlamasına neden oldu. Yayınlanan kitapları şunlardır: Rönesans'ta Neredeydin?, Sarı Zaman, Gıdıklanmak Yasaktır, Hey İstanbul-1, Hey İstanbul-2, Hey Anadolu, Türkiye İslam Cumhuriyeti, Bop dedik Recep, Vatan Millet Fasarya, Zaman Tünelinde Alanya. Deniz Som, evli ve iki çocuk sahibi.

Diğer Haberler

Ağrı Belediyesi'nin Hesaplarına Haciz.. 7 Milyon TL Bloke Edildi!
Birecik'te Sürpriz Gelişme.. Belediye Başkanı DEM Parti’den İstifa Etti
Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Tahir Elçi Cinayeti Davası.. Yeni Mütalaa, Sanıkların Beraatı İstendi
Sayıştay'tan Bölge Gezisi.. Başkan Metin Yener Kars'a Geldi
Digor'da 'Kaçak Silah' Operasyonu.. 4 Kişi Gözaltına Alındı
Selim Belediyesi'nde Skandal.. Önceki Başkan 'Cep Telefonu'nu Götürmüş!
Karakolda Görevli Polis Dehşet Saçtı.. 2 Amir Hayatını Kaybetti!