'Su Şebekesi'nin Kaderi Aynı FİRMADA

Kars kent merkezine döşenen yeni içme suyu hattı çalışmalarında 1992 yılında yapılan eski şebeke borularının çürüdüğü görüldü.

Kars kent merkezine döşenen yeni içme suyu hattı çalışmalarında 1992 yılında yapılan eski şebeke borularının çürüdüğü görüldü.

Kars’ta 1992 yılında yapılan su şebekesi aradan 18 yılda tamamen çürüdü. Vanalar ve boruların pas tuttuğu hatta suyun geçişine bile artık izin vermeyecek derecede tıkanmış.

1992 - 2010 MÜTEAHHİT AYNI FİRMA
1992 yılında dönemin İller Bankası’ndan sağlanan krediyle yapılan “Kars İçme Suyu Şebekesi” çalışmaları; dün olduğu gibi bugünde aynı yüklenici firma tarafından yapılıyor. ERYA İnşaat tarafından yapımı devam eden şebeke yenileme çalışmalarında ortaya çıkan görüntüler ise görenleri şaşkına çevirdi.

Yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılan eski şu şebekesine ait borular ve vanalar ise vatandaşın görebileceği yol kenarlarına konuldu. Bu alandan gelip geçenler bu güne kadar içtikleri suyun ne tür pislikler içinden geçtiğini de görmüş oldular.

Bazı vatandaşların, “Müteahhit firma 92 yılında şebekeyi yenilerken kalitesiz malzeme kullanmıştır. Hatalı imalatların hesabını kime soracağız.” diye serzenişte bulundular.

Su İşleri Müdürü Kutfettin Çelebi, yeni döşenen boruların pas tutma özelliğinin bulunmadığını söyleyerek, yeni sistemle daha sağlıklı su verileceğini belirtti.

Diğer Haberler

Ağrı Belediyesi'nin Hesaplarına Haciz.. 7 Milyon TL Bloke Edildi!
Birecik'te Sürpriz Gelişme.. Belediye Başkanı DEM Parti’den İstifa Etti
Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Tahir Elçi Cinayeti Davası.. Yeni Mütalaa, Sanıkların Beraatı İstendi
Sayıştay'tan Bölge Gezisi.. Başkan Metin Yener Kars'a Geldi
Digor'da 'Kaçak Silah' Operasyonu.. 4 Kişi Gözaltına Alındı
Selim Belediyesi'nde Skandal.. Önceki Başkan 'Cep Telefonu'nu Götürmüş!
Karakolda Görevli Polis Dehşet Saçtı.. 2 Amir Hayatını Kaybetti!