1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars | HDP ‘Konya Katliamı’nı Protesto Etti
Sarıkamış'ta Zincirleme Trafik Kazası, Ölü ve Yaralılar Var!

Sarıkamış'ta Zincirleme Trafik Kazası, Ölü ve Yaralılar Var!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin de yaralı olduğu bildirildi. 

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 2 yolcu otobüsü ile bir kamyonun karıştığı zincirleme kazada çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bugün (5 Ocak) sabah saatlerinde Sarıkamış (Karakurt-Horasan) Erzurum kara yolunda Turgutreis firmasına ait yolcu otobüsü ile bir kamyonun Karakurt köyü mevkiinde çarpışmasının ardından, Derince Belediyesi'ne ait başka bir yolcu otobüsü de kaza yapan araçlara arkadan çarptı.

  • Derince Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünün, Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği tarafından kiralandığı ve bugün başlayacak olan Sarıkamış Felaketi’nin 109'uncu anma yıl dönümü etkinliğine katılanları taşıdığı kaydedildi.

Zincirleme kaza sonrası ilk belirlemelere göre, 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

İhbar üzerine kaza yerine, sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Turgutreis firmasına ait otobüs ile Derince Belediyesi'ne ait Ömer Urağ'ın kullandığı 41 AIA 038 plakalı otobüs ve bir kamyonun karıştığı zincirleme kazada, sürücü Urağ ile yolculardan Faruk Akbulak hayatını kaybetti, yaralanan 8 kişi Sarıkamış, Erzurum ve Kars'taki hastanelere kaldırıldı.

Ekipler tarafından hayatını kaybedenlerin cenazeleri Sarıkamış Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralılar Sarıkamış ve çevredeki hastanelere gönderildi. 

kaza-020.jpg

VALİLİK AÇIKLAMASI 

Kars Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada, "Sarıkamış ilçesinin Karakurt mevkisinde saat 07: 45 sıralarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız vefat etmiş, 8 vatandaşımız yaralanmıştır.

Yaralılar, Sarıkamış Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş olup tedavileri devam etmektedir.” ifadelere yer verildi.

2022 YILINDA AÇILMIŞTI

Sarıkamış (Karakurt-Horasan) Erzurum arasında yapımı tamamlanan Karakurt-Horasan yolu, 2022'de trafiğe açılmıştı.

..haberin uzantısı

'TURGUTREİS FİRMASI'NIN AYNI YOLDA İKİNCİ KAZASI

Merkezi Kars’ta bulunan Turgutreis otobüs firması, 2023 yılının Temmuz ayında aynı bölgede kaza yapmış, 8 kişi hayatını kaybetmişti. Onlarca yaralının olduğu kaza sonrası, firma sektörden çekileceğini açıklamasına rağmen kararını değiştirip yolcu taşımaya devam etmişti.

3O TEMMUZ’DAKİ KAZADA 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ankara'dan hareket eden Turgutreis firmasına ait 34 TR  078 plakalı yolcu otobüsü, 30 Temmuz 2023 günü sabah saatlerinde Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole düştü.

kaza-011.jpeg

Şarampole düştükten sonra ters dönen otobüsteki 8 kişinin öldüğü, 21 kişinin de yaralandığı belirtildi.

8 AĞUSTOS’TA SEKTÖRDEN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Kazada hayatını kaybeden ailelerin tepkisinden çekinen Kars merkezli Turgutreis firması, 8 kişinin öldüğü kazanın ardından, yolcu taşımacılığı sektöründen çekilme kararı aldığını kamuoyuna duyurmuştu.

Otobüs firması adına açıklama yapan Turgut Reis, "Bu elim kazadan dolayı 27 yıldır Kars halkına hizmet veren Turgutreis Otobüs İşletmesi’nin faaliyetlerini yönetim kurulu kararıyla 20 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla kapatma kararı aldık. Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Bu kararı almamızdaki tek neden üzüntümüzün büyüklüğüdür. Kamuoyuna saygı ile duyuruyor, vefat eden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

10 AĞUSTOS’TA GERİ ADIM

Kars'ta 8 kişinin öldüğü 21 kişinin de yaralandığı trafik kazasının ardından firmanın sahibi olduğu Turgut Reis Group, yolcu taşımacılığı sektöründen çekilme kararından vazgeçtiğini duyurdu.

TEPKİLERE KARŞI ‘ALGI’ 

Ancak şirket yeni bir açıklama yaparak çekilme kararından vazgeçtiklerini duyurdu.

Karslı vatandaşların, firma çalışanları ve paydaşların firmanın kapatılmaması yönündeki talepleri ve desteklerinin, aldıkları yeni kararda etkili olduğunu belirten şirketin sahiplerinden Turgut Reis, “Binlerce hemşehrimizin bizlere destek olduğu ve ricada bulunduğu bu durum karşısında kayıtsız kalamazdık. Biz de yönetim kurulu kararıyla ‘kapatma’ kararını geri çektik” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler