1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars’ta 64 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı
Sarıkamış’ta Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı

Sarıkamış’ta Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Turgutreis firmasına ait yolcu otobüsü, Karakurt'ta viyadüğü geçtikten sonra şarampole uçtu.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen kazada bir yolcu otobüsü şarampole uçtu. İlk belirlemelere göre kazada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. 

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Turgutreis firmasına ait yolcu otobüsü, Karakurt'ta viyadüğü geçtikten sonra şarampole uçtu. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; dün saat 17.00 sıralarında Ankara'dan hareket eden Turgutreis firmasına ait 34 TR  078 plakalı yolcu otobüsü, sabah saatlerinde Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole düştüğü bildirildi. 

02eb8c98-dde5-40d2-afa4-b56f9cfb894e.jpeg

Şarampole düştükten sonra ters dönen otobüsteki 7 kişinin öldüğü, 21 kişinin de yaralandığı belirtildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

İhbar üzerine kaza yerine, sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Ekipler tarafından otobüste hayatını kaybedenlerin cenazeleri Sarıkamış Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralılar Sarıkamış ve çevredeki hastanelere gönderildi.
 
VALİLİK AÇIKLAMASI 

Kars Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz Sarıkamış ilçesinde saat 07: 50 saatinde Karakurt Barajı yakınlarında 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsünün şarampole uçması nedeniyle 112 Acil Çağrı merkezine  ihbarı yapılmıştır. Yaşanan ulaşım kazasına kurumumuzdan olaya müdahale amacıyla 2 araç ve 7 personel  görevlendirilmiştir. Otobüsün uçması yaşanan adreste 29 yolcudan 6' sı vefat etmiş olup 23 vatandaşımız ağır yaralıdır."

2022 YILINDA AÇILMIŞTI

Sarıkamış (Karakurt-Horasan) Erzurum arasında yapımı tamamlanan Karakurt-Horasan Yolu'nun Taşlı Güney-2 Viyadüğü, 7 Kasım 2022'de tamamlanarak trafiğe açılmıştı.

..haberin uzantısı

Kars'ta yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. 

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa-Kars seferi yapan Turgutreis firmasına ait Murat Y. idaresindeki yolcu otobüsü, Erzurum- Kars kara yolunun Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrilen otobüsteki Korkmaz Alacalı, Goge Cihangir, Muhammet Emin Erdoğan olay yerinde, Sultan Hamit Ayrım, Emine Şamiloğlu, Songül Yaşar ve Yunus Bilen ise kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan bir yaralı, karayoluna inen ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı. 

Cenazeler otopsi için Kars ve Sarıkamış'taki hastane morglarına kaldırıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri de hastanelere geldi. Bazı vatandaşlar gözyaşı döktü, sinir krizi geçirdi.

YARALILARIMIZI ANBEAN TAKİP EDİYORUZ

Kazanın ardından AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars ve Sarıkamış'ta ki hastanelerde tedavi altındaki yaralıları ziyaret etti.

AK Parti Milletvekili Adem Çalkın, "Sabah 07.50 sıralarında Karakurt bölgesinde elim bir trafik kazası sonucu 29 yolcunun olduğu otobüs devrildi. Şarampole yuvarlandı ve burada 7 vefatımız var. Yaralılarımız çevre iller ve Harakani Devlet Hastanesi ile Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 21 aracımız olaya müdahale etti. Helikopterambulans müdahale etti. Yaralılarımızı anbean takip ediyoruz. Üzüntülüyüz, hepimiz yasa boğulduk. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum..." diye konuştu.

güncelleme 31 Temmuz

ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Kars'ta önceki gün yaşanan otobüs kazasında ölenlerin sayısı 8'i buldu.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; önceki gün (30 Temmuz) yaşanan kazanın ardından Harakani Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve durumu ağır olan Kars'ın Digor ilçesine bağlı Kocaköy (Nexşan) nüfusuna kayıtlı Celal Kaya, doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler