1. HABERLER

  2. Rusya Gürcistan SINIRI AÇILDI
Rusya Gürcistan SINIRI AÇILDI

Rusya Gürcistan SINIRI AÇILDI

Rusya, 2008 temmuz ayında savaştığı Gürcistan'la arasındaki Kazbegi-Verhni Lars sınır kapısını dün sabah açtı.

A+A-
Rusya, 2008 temmuz ayında savaştığı Gürcistan'la arasındaki Kazbegi-Verhni Lars sınır kapısını dün sabah açtı.
Türkiye ile Ermenistan arasında 1993 yılından bu yana kapalı olan sınırın yakında açılmayacağını düşünen Rusya, 2008 temmuz ayında savaştığı Gürcistan’la arasındaki Kazbegi-Verhni Lars sınır kapısını dün sabah açtı.
Temmuz 2006’dan beri kapalı olan Lars sınır kapısının tekrar açılması konusundaki müzakereler Ermenistan’ın arabuluculuğunda yapılmıştı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan sınır kapısının açıldığı gün Gürcü mevkidaşı Mihail Saakaşvili ile Batum’da özel bir görüşme yaptı. Görüşmede Ermeni ticari araçlarına Gürcistan üzerinden Rusya’ya imtiyazlı transit geçiş hakkı verilmesi konusunda mutabakata varıldı. İran dışında dünyaya açılan hiçbir karayolu noktası bulunmayan Ermenistan böylece rahat bir nefes aldı. Moskova sınır kapısının açılmasının Gürcistan ile ilişkilerin rayına girdiği anlamına gelmediğini açıkladı.
KAFKAS KARŞILAMASI
Gürciler, Batum’a demirleyen Amerikan USS John L.Hall fırkateynini Kafkas dansıyla karşıladı. 2008 yazındaki Rus-Gürcü savaşı sırasında Amerikan gemilerinin Karadeniz’e girişi kriz yaratmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.